İzmir'de birbirinden güzel koylar ve plajlar bulunuyor. Bu koy ve plajlar yaz mevsimi için İzmirlilerin en güzel rota tercihleri oluyor. İzmir'de adeta Maldivler'i andıran bir koy bulunuyor. Bu koyun adı ise Pissa. Peki Pissa Koyu nerededir? Pissa Koyu'na nasıl gidilir?

Pissa Koyu

İzmir'de adeta Maldivleri andıran bir koy olan Pissa Koyu'nda deniz tertemiz. Masmavi güzel bir deniz sizi bekliyor. Fakat yaz mevsiminde burası oldukça kalabalık. Dolayısıyla deniz bulanıklaşabiliyor. Bir de açık deniz olduğu için özellikle öğleden sonra deniz dalgalı olabiliyor. Berrak suyunda yüzme ve şnorkelle dalış imkanına sahipsiniz. 

Pissa Plajı alan olarak orta büyüklükte bir plaj. Plajın bir kısmı kumdan oluşuyor bir kısmı da küçük taşlardan. Her ihtimale karşı deniz ayakkabısı almayı unutmayın. Deniz suyu genelde soğuk. 7-8 metreden sonra deniz derinleşiyor. Yüzme bilmeyenler burada rahatça vakit geçirebilir.  Eğer balık tutmayı seviyorsanız koyun etrafında bulunan sakin sularda balık tutabilirsiniz. Koyun çevresinde yer alan doğal alanlarda da huzurlu bir piknik yapma imkanına sahip olabilirsiniz. 

Koyda herhangi bir tesis bulunmuyor. Duş, soyunma vs. de dolayısıyla yok. Bu yüzden plaja hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Pissa Koyu giriş ücreti

Pissa Koyu ve plajında herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Burada ücretsiz bir şekilde denizin keyfini çıkarabilirsiniz. İçeride bir işletme olmadığını tekrarlayalım. Koyda bulunan otopark için de herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Pissa Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Pissa Koyu, İzmir’in Dikili ilçesinin Bademli Köyü sınırlarında bulunuyor. Bademli Köyü ile Pissa Koyu arası yaklaşık 15 dk. Koyun İzmir’e uzaklığı ise 126 km. Koya ulaşmak için ilk olarak Dikili’ye sonra da Bademli Köyüne ulaşmanız gerekiyor. Koyun  hemen karşısında Midilli Adası bulunuyor. Hava temizse çıplak gözle bu adayı görebilirsiniz. 

Pissa Koyu'nun açık adresi ise şu şekilde: Bademli, 11. Sk. No:26, 35980 Dikili/İzmir

Ulaşım:  Pissa Koyu'na giden herhangi bir dolmuş bulunmuyor. Buraya ulaşmak için araç şart. Plaja Dikili’nin içinden geçip Bademli Köyü’ne oradan da bozuk ve toprak bir yoldan geçerek plaja ulaşıyorsunuz. Aracınızı girişteki geniş alana park edebilirsiniz.

Plaja karavan ile gelen bir çok kişi var. Aynı zamanda burada kamp yapabileceğiniz bir çok alan da mevcut. Yani çadırınızı rahatça burada kurabilirsiniz.

Plaja otobüs ile gelecekseniz, İzmir Otogarı’na ya da Dikili Otogarı’na giden otobüslere binebilirsiniz. Dikili Otogarı’ndan Bademli’ye giden servislere binerseniz köye kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Sonrası da ya otostop ile ya da yürüme ile koya ulaşabilirsiniz.

Özel aracıyla koya gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Pissa Koyu'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Kaynak: Haber merkezi