İzmir'de keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel koylar bulunuyor. Bu koylarda yaz mevsiminin keyfi bir başka güzel oluyor. İzmir'in en güzel koylarından biri de şüphesiz Dolungaz Koyu. Peki Dolungaz Koyu nerededir? Nasıl gidilir? 

Dolungaz Koyu

Dolungaz Koyu, Çeşme'nin kuzeydoğusunda yer alır ve İzmir'e yaklaşık 90 kilometre uzaklıktadır. Bu doğal koy, berrak turkuaz renkteki denizi ve çevresindeki yeşil doğasıyla büyüleyici bir güzellik sunar. Koy, adını etrafını saran dolunay şeklindeki tepelerden almıştır. Işık Koyu olarak da bilinen bu koy Karaburun'da bulunan en bakir koylardan biridir.

Koyun plajları, ince kumları ve temiz sularıyla bilinir. Denizin sığ olması ve dalgalardan uzak olması, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için güvenli bir ortam sağlar. Dolungaz Koyu'nda güneşlenmek, denize girmek ve plajda keyifli zaman geçirmek için ideal bir yer bulabilirsiniz. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da vardır. Aynı zamanda koyda kamp yapma imkanına da sahipsiniz. Koyun etrafında bulunan plaj kamp yapmak için oldukça ideal.

Dolungaz Koyu giriş ücreti

Dolungaz Koyu halkın kullanımına açıktır. Bu yüzden giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Fakat içeride yer alan işletmeden şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz belirli bir ücretlendirme vardır.

Dolungaz Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Dolungaz Koyu, Karaburun ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Karaburun’un kuzey sahil kesimlerinde yer alan bu koy İzmir şehir merkezinden yaklaşık 105 km uzaklıktadır.

Ulaşım: Bu koya ulaşmak için maalesef bir toplu taşıma aracı yok fakat Karaburun'un merkezinden taksi ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Karaburun çıkışından sonra devlet yolunu kullanarak toplamda yaklaşık 2 saat gibi bir sürede Karaburun ilçe merkezine kadar ulaşım sağlayabilirsiniz. Karaburun merkezden Bozköy istikametine giderken 3 km kadar sonra Dolungaz diye eski bir tabela göreceksiniz. Bu tabeladan sağa dönerek yola devam edin. Dolungaz Koyu hakkında orada yaşayan yerli halktan mutlaka bilgi almak gerekiyor.

Dolungaz Koyu'na özel aracı ile ulaşmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak koya rahatlıkla varabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ