İzmir'in en güzel ilçelerinden biri olan Urla, Sanat Sokağı ile de dikkat çekiyor. Caddede yer renkli evler, yöresel hediyelik eşyalar, seramik atölyeleri, kafeler ziyaretçilerin beğenisini topluyor.

Her yıl yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan sokakta gezenler tarihi dokusunu koruyan evlerin arasında dolaşıyor.

Kafanızı nereye çevirseniz el yapımı ürünler karşınıza çıkıyor. Eee buraya boşuna sanat sokağı dememişler. Bir köşede tahta ürünleri, bir köşede takılar, bir köşede süs eşyaları.

Urla Sanat Sokağı sadece alışveriş yapabileceğiniz değil aynı zamanda tarihi dokuyu hissedebileceğiniz bir sokak.

Sokakta gezerken renkli çiçeklerle içiniz açılırken, bir dükkanın önünde uyuyanı sevimli bir dostumuza da selam verebilirsiniz.

Sanat Sokağı'nda gezerken yıllar önce unutmaya yüz tutmuş gazozların bulunduğu bir çay evi de karşınıza çıkıyor. Gazoz şişelerine baktıkça insan çocukluğuna dönüyor.

Gezerken canınız kahve istediğinde veya acıktığınızda bir şeyler içebileceğiniz veya yiyebileceğiniz kafeler de bulunuyor. Üstelik fiyatların piyasaya göre çok daha uygun olması dikkat çekiyor.

Urla Sanat Sokağı tarihçesi

2010 yılında birkaç sanatçı topluluğu bu sokağın sanat sergileri yapmaya uygun olduğuna karar vermişlerdir. Daha sonra bu sokakta sanat sergi dükkânları, yöreye ait Souvenir satan mağazalar, seramik atölyeleri ve bijuteriler açılmıştır. Bununla birlikte adı Zafer Caddesi olan yere Sanat Sokağı denilmeye başlanmıştır.

Urla Sanat Sokağı'na nasıl gidilir?

Urla Sanat Sokağı, Urla'nın merkezindeki meydandan sağa döndükten sonra 50 metre solda bulunuyor. Urla Sanat Sokağı'na ulaşmak için Urla'nın merkezine gitmeniz yeterli. Urla'ya gitmek için Fahrettin Altay aktarma merkezinden kalkan 684 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz.

Muhabir: Özlem Çimen Durmaz