İzmirli sanatseverlere sonbaharda birbirinden güzel etkinlikler hazırlayan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, eylül ayı boyunca pek çok sergi ve konseri sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Monica Molina, Lords Of The Sound ve SAZduo konserleri ile Soyut Hikayeler ve Kırılmalar, Sıcakta ve Ana Tanrıça ve Anadolu Efsaneleri sergileri, İzmirli sanatseverlere keyifli zamanlar yaşatacak.

Lords Of The Sound konseri

Eylül ayı etkinlikleri kapsamında Lords Of The Sound konseri, 10 Eylül saat 20.00’de AASSM Büyük Salon’da yapılacak. Yakobenchuk Nazar yönetimindeki senfoni orkestrası, zamanımızın müzik dehası Hans Zimmer'in bestelerini kapsıyor. Konserde Dune, Spider-Man 2, The Dark Knight, Interstellar, Gravity, Sherlock Holmes, Angels & Demons, The Da Vinci Code, Pearl Harbor, Gladiator gibi ünlü filmlerin müzikleri seslendirilecek. Bilet satışları u-concert.com adresinden yapılabilecek.

Zeytin Altında SAZduo konseri

Zeytin Altında serisi kapsamında SAZduo konseri, 24 Eylül Salı günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi bahçesinde bulunan asırlık zeytin ağacının altında saat 20.30’da halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek. Çok küçük yaşlarda müziğe ilgi duyarak bağlama çalmaya başlayan Ercan & Gökhan Çağıran kardeşler, “SAZduo” olarak yaptıkları müziği ayakları toprağa basan, duyguları ve aklı bütün dünyanın göğünde dolaşan bir müzik olarak tanımlıyor.

Monica Molina ile İzmir'i İspanyol ezgileri saracak

Müziğinde geleneksel İspanyol ezgileri ve modern dokunuşları bir araya getirerek pek çok unutulmaz şarkıya imza atan Monica Molina, 25 Eylül Çarşamba günü AASSM’de konser verecek. De Cal Y Arena, Mariposas ve Vuelvo a Casa gibi en sevilen şarkılarını seslendirecek Molina'ya, İspanyol gitarının büyüleyici tınıları eşlik edecek. Konserin biletleri, 4 Eylül Çarşamba günü kultursanat.izmir.bel.tr adresinden, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İsmet İnönü Sanat Merkezi ve Konak Vapur İskelesi gişelerinden saat 10.00'da satışa sunuldu. Gişelerden bilet almak isteyen sanatseverler, bilet alma işlemini mesai saatleri içinde yapabilecek. Konser günü AASSM gişesi ise 20.30'a kadar açık olacak. Bilet fiyatları 1000 TL, 800 TL ve 500 TL olarak belirlendi.

Soyut Hikayeler ve Kırılmalar resim sergisi

İnci Çokneşeli’nin “Soyut Hikayeler ve Kırılmalar” resim sergisi, 3-29 Eylül tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin üst katında bulunan Doğu Galeri'de sergilenecek. Soyut hikayeler içinde ikinci bir hikaye doğuran sergi, umutları ve neşeyi de simgeliyor. Ücretsiz sergi, hafta içi ve cumartesi günleri 09.30-17.30, pazar günleri ise 12.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sıcakta resim sergisi

Işık Deniz Bayazıt’ın “Sıcakta” resim sergisi de 4 Eylül-29 Eylül tarihleri arasında AASSM’nin üst katında bulunan Batı Galeri’de sergilenecek. Fauvizm, Art Nouveau ve Büyülü Gerçekçilik'in gerçeküstü kompozisyonlarından ilham alan sanatçı, kolajı ekolojik bir araştırma biçimi olarak ele alıyor. Guaj tekniğine ek olarak geri dönüştürülmüş görüntüler ve işlenmiş eski kumaş örnekleri gibi farklı disiplinleri kullanarak zamansızlık ve ölümsüzlük konularını ele alıyor. Ücretsiz sergi, hafta içi ve cumartesi günleri 09.30-17.30, pazar günleri ise 12.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ana Tanrıça ve Anadolu Efsaneleri sergisi

Ana Tanrıça ve Anadolu Efsaneleri sergisi, 5-25 Eylül tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin alt katında bulunan galeride sergilenecek. Küratörlüğünü Nodira Güçsav’ın yaptığı sergide, Türkiye’nin birçok bölgesinden 45 sanatçının katılımıyla çeşitli tarz ve teknikle görsel sanatın birçok dalında ana tanrıça ve Anadolu efsaneleri konusunu işleniyor. Ücretsiz sergi, hafta içi ve cumartesi günleri 09.30-17.30, pazar günleri ise 12.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bülten