Ege'nin İncisi İzmir; bitmek bilmeyen kıyı şeritleriyle, denizin etrafına sıralanmış ilçeleriyle, içinde yaşayanları sık sık mavi sulara kavuşturmaktadır. İzmir'in pek çok bölgesi bu nedenle balıkçılık yapmak için uygundur. Tarihi ve doğal güzellikleriyle birçok ilçe, balıkçılık deneyimini bambaşka boyutlara taşımaktadır. Balık sezonunun açılmasının ardından, İzmir'de nerede balık tutulabileceği birçok vatandaşın merak konusu haline geldi. Peki, İzmir'de nerede balık tutulur? İzmir'de balık tutulacak yerler... 

Çeşme Dalyan

Çeşme'de yer alan Dalyan, tarihi dokusuyla ve doğal limanıyla öne çıkar. Sessiz ve sakin bir sahil şeridine sahip olan dalyan, huzur ve dinginlik içinde balık tutmak isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Urla İskelesi

Urla, İzmir'in doğal güzellikleri ile öne çıkan ilçelerinden biridir. Ege Denizi'ne nazır konumuyla Urla İskelesi, hem balık tutup hem keyifli zaman geçirmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Tahtalı Barajı

Tahtalı Barajı, İzmir'in tatlı su kaynaklarından biridir. İçme suyu sağlamanın dışında bu baraj, tatlı su balıkçılığını sevenler için de önemli bir destinasyondur. 

Foça

Çeşitli doğa manzaralarıyla, renkli ve sosyal dokusuyla Foça; kıyı oltacılığı yapmak isteyenler için biçilmiş bir kaftandır. Birçok balık çeşidine ev sahipliği yapan Foça kıyıları, balıkçıların sevdiği bölgelerdendir.

Gediz Nehri

Gediz Nehri, İzmir'in önemli su kaynaklarından biri olarak öne çıkar. Nehrin hareketli suları, birçok balığı içine çeker. Bu nedenle, burada oltanızı sık sık dolu şekilde çekmeniz olağandır.
Nehrin çevresinde, birçok alanda balık tutabilirsiniz. 

Ödemiş Gölcük Gölü

Ödemiş, balıkçılık için sıklıkla tercih edilmektedir. Burada, balıkçılık yapmanın yanısıra; tarihi güzellikleri deneyim edebilirsiniz. Balık tuttuktan sonra, gününüzü tatil gezisine çeviren Ödemiş, birçok büyük balık türüne de ev sahipliği yapar.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ