Batuhan KAYA-Sasalı İlköğretim Okulu öğrencileri, okul binaları depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldıktan sonra Çiğli Fen Lisesi’ne nakledildi. Öğrencilerin nakilden sonra öğle vakti 3’te derse girip akşam 9’da dersten çıkmayı başladı ancak skandallar silsilesi bununla da kalmadı. İddialara göre Sasalı İlköğretim Okulu öğrencileri, Çiğli Fen Lisesi öğrencileri tarafından birbiriyle dövüştürüldü. İsmini vermek istemeyen Sasalı İlköğretim Okulu öğrencilerinden birinin Velisi, “Horoz dövüşü yaptırılır ya, o şekilde ortaokul öğrencisi çocukları dövüştürüyorlarmış” diye konuştu.

“Çocuklar 9’a kadar ders görüyor”

Ortaokul öğrencisi çocukların akşam 9’a kadar ders gördüğünü ifade eden Veli, “Fen Lisesi öğrencileri sabahtan giriyorlar, öğleden sonra 3’te dersleri bitiyor ve gidiyorlar. Saat 3’ten sonra ise ilköğretim öğrencileri yani bizim çocuklarımız derse başlıyor. Çocuklarımız akşam saat 9’a kadar ders görüyorlar” şeklinde konuştu.
Ortaokul öğrencisi çocukların lise öğrencileri tarafından dövüştürüldüğünü iddia eden Veli, şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarımız geçen yıl Çiğli Fen Lisesi öğrencileri tarafından dövüldü. Düşünün, ortaokul öğrencisi maç sırasında fen lisesi öğrencisinden dayak yedi. Çocukları dövüştürüyorlarmış düşünebiliyor musunuz? Küçük çocukları birbirleriyle dövüştürüyorlarmış. Horoz dövüşü yaptırılır ya, o şekilde çocukları dövüştürüyorlarmış.”

‘Bu saatte ders işlenmez’ demiş

Öğretmenlerin çocuklara, “saat 7 buçuk oldu, bu saatten sonra ders işlenmez ödevlerinizi yapın” dediğini söyleyen Veli, “Çocuklarımız verimli ders alamıyor. Saat 3’te okula gidip 9’da eve dönen bir öğrenci verimli eğitim alabilir mi? Biz ailecek saat 10’da akşam yemeği yiyoruz. Ben çocuğuma, ayda 12 bin TL vererek özel öğretmen tuttum” şeklinde konuştu.

Okul yolunda aydınlatma bile yok

Çiğli Fen Lisesi yolunda aydınlatma bile olmadığını, velilerin okul çıkışı çocuklarını almak için okula akın ettiğini kaydeden Veli, “Okul çıkışlarında bütün veliler çocuklarını almak için okula akın ediyor. O yollarda aydınlatma yok, ekstra o yollar fabrika yolu. O yoldan tırlar çok hızlı geçiyor. Okulda güvenlik yok, temizlikçi yok. O yollarda kamera bile yok” dedi.  Veli sözlerine şöyle devam etti: “En azından bir prefabrik okul yapılsa ona bile razı olacağız. Milli Eğitime gidiyoruz, ‘Ödenek yok, ödenek yok’ diyorlar, başka hiçbir şey demediler. Fen Lisesinin okul müdürü ‘Okulumuz bize ait olacak, onlar yine akşam ders görmeye devam edecek’ dediğinde alkışlandı. Biz oradan ayrılırken fen lisesi öğrencileri bize el kol hareketi yaptı. ‘2 yıl sizi misafir ettik, artık gidin’ dediler, çocuklar arasında alay konusu olduk.”

Muhabir: Batuhan KAYA