Batuhan KAYA- Gazetemizin gündeme getirdiği Hilmi Öz İlkokulu hakkındaki yıkım kararının ardından öğrencilerin Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’na nakledilmesi, Mustafa Reşitpaşa İlkokulu velilerinde de endişe yarattı. Mustafa Reşitpaşa’ya giden bir öğrencinin velisi gazetemize ulaşarak, “Etüt merkezleri bakıyoruz, bu haber duyulduktan sonra fiyatlar 20-30 bin TL kadar arttırılmış. Tahminimce 85 bin TL olan fiyatlar en fazla 75-80 bin TL’ye iner. Biz bunu neden ödüyoruz? Bu kararı biz almadık, bizim tercihimiz bu olmadı. O zaman Milli Eğitim bunu da karşılasın” diye konuştu.

Sınıf mevcutları 30 kişiyi buldu

Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’nda dersliklerin yetersiz olduğunu vurgulayan ve sınıf mevcutlarının 1’inci sınıflarda dahi 30 kişiyi bulduğunu aktaran veli, “Dersliklerimiz zaten çok küçük, sınıfların mevcudu 30 kişiyi buldu. Şu an eğitim tam gün olduğu için çocuğumuzu buraya verdik. Etüt de oluyordu 4 buçuğa kadar, şimdi etüt olmayacağı için çocukların okulu 1’de bitecek. Bu çocukları o saatten sonra ne yapacağız, iş yerimize götüremiyoruz. Şu an ev hanım olmayan herkesin düzeni bozulmuş oldu. Ev hanımı olanların da sorunu oldu çünkü kendilerine göre bir düzeni var” ifadelerini kullandı.

Müfettiş ‘bina yeterli değil’ demişti

Mustafa Reşitpaşa İlkokulu binasını Hilmi Öz İlkokulu öğrencilerinin naklinin uygun olup olmadığına dair incelemeye geldiğini ve binayı yetersiz bulduğunu ifade eden veli, müfettiş kararına rağmen naklin uygun bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Birkaç ay önce böyle bir şey ortaya atıldı. Sonrasında ilçe milli eğitimi aradık, müfettişler geldi ‘burası olmaz, bina yeterli değil’ kararı verildi. Ondan sonra rahatız dedik ama birkaç gün önce öğretmenimiz gruptan ‘karar geldi, artık sistem böyle olacak’ dendi. Milli Eğitim ise ‘artık sistem bu, karar çıktı’ dedi. Geçmişte CİMER’e ulaştığımızda ‘henüz karar çıkmadı’ diye bir cevap gelmişti. Anladığımız kadarıyla müfettişlerin kararı yeni yazıya döküldü.”

Millî Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bu kararla, öğrencileri de velileri de perişan edeceğini söyleyen Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Behram Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“3 gün önce bir yazı geliyor ve bu okuldaki öğrencilerin bir kısmı Mavişehir’e bir kısmı Mustafa Reşitpaşa’ya taşınması isteniyor. Bu, okulların açılmasına 5 gün kala böyle bir yazının gelmesi hem velileri hem öğrencileri hem de öğretmenleri tedirgin eder. Okullar eğitime zamanından önce hazırlanmalı ki eğitim döneminde sıkıntı olmasın. Bakanlık bunu yapmakla öğrencileri ve velileri mağdur ediyor. Öğrencileri, velileri ve eğitimi düşünen yok. Eğitim bir planlama işidir ki eğitim döneminde ihale, inşaat yapılır mı? Burada veliler ve öğrenciler mağdur olacak. Öğrencileri de velileri de perişan edecekler.”

Muhabir: Batuhan KAYA