KEDİ - Kabul, Eşitlik, Dahil olma, İstihdam- Otizm Derneği, İzmir’de yaşayan otistik ve otizmli çocuk sahibi aileleri, belediyelerin otizm alanındaki çalışmalarını değerlendirmeye çağırdı. Online bir anket düzenleyen KEDİ Otizm, anket sonuçlarından oluşturulacak raporu, İzmir’in belediye başkanlarına iletecek. 

KEDİ Otizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serap Dikmen Ahmetoğlu, anket ile değerli bir veri oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. 

Dernek olarak yerel yöneticilerin otizm konusundaki farkındalığını artırmak ve hizmetlerde otizmin dahil edilmesini sağlamaya çalıştıklarını belirten Dikmen Ahmetoğlu, “Otizme dair İzmir’de belediyelerin gerçekleştirebileceği çalışmalar arasında seçim  vaatleri arasında da yer bulan mola evlerinin açılarak kent içinde yaygınlaştırılması, otizm gibi görünmez engeli bulunanların tanınırlığının sağlanarak gerek duydukları desteğe sorgulanmadan ulaşması yolunda belediye personeline verilecek eğitimi de  kapsayan bir farkındalık çalışması, sosyal tesis ve spor salonlarından yararlanmaları için gerekli düzenlemelerin ve görevlendirmelerin yapılması, meslek edindirme ve buna bağlı olarak istihdama katılabilmeleri için çalışmalar yapılması gibi önerilemiz var. Ötelenmekten yorulduk. Eşit yurttaşlık haklarımıza ulaşmak istiyoruz. Ayrıca sürece katkıda bulunmaya hazırız. Belediyelerin kent sakinleri için gerçekleştirdiği hizmetlerden yararlanabilmek için hassasiyet ile yapılacak bir takım düzenlemelere, otizm özelinde hazırlanacak hizmetlere ihtiyacımız var. Bu düzenlemelerin hak teslimi olacağını, BM Engelli Hakları Sözleşmesi’ni okuyan her başkanımız rahatlıkla görebilir” dedi. 

İzmir merkez ve ilçelerinde yaşayan otistik ve otizmli çocuk ebeveynlerine de çağrıda bulunan Dikmen Ahmetoğlu, ankete 21 Temmuz 2024, Pazar günü gecesine kadar 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqR7PWF17C4aqbNHNipXxn3MN3tfEjNozuLYfYyUxW65rbLw/viewform adresinden ulaşılabileceğini söyleyip ekledi:

“Anketi dolduralım ve yaygınlaştıralım. Çünkü, siyasetçiler, gücünü hissetmediği gruplara hizmet yapmaktan geri duruyor, bizim de bu kentin seçmeni olduğumuzu, düşündüklerinden daha fazla sayıda olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Hep başka önceliklerle, bahanelerle öteleniyoruz. Taleplerimizi değerlendirilmesini ancak birlikte güçlü bir ses çıkarabilirsek sağlayabiliriz.”

Kaynak: BÜLTEN