2024-2025 eğitim öğretim dönemi başlar başlamaz İzmir’de okullarda temizlik krizi büyüyor. Bayraklı İlçesi'nde bulunan Milli İrade Ortaokulu'nda yaşanan hijyen krizi, velileri isyan ettirdi. Çocuklarının pislik içinde eğitim görmek zorunda kaldığını ve çocuklarının sağlığından endişe duyduklarını ifade eden veliler Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruna acilen el atmasını bekliyor. Eğitim almak için okula gönderilen çocuklar, adeta hijyen mücadelesi veriyor.

Koridorlar ve sınıflar ders yapılamaz halde

Veliler, tuvaletlerin kullanılamaz durumda olduğunu ve lavabolardan yayılan kötü kokuların sınıflara kadar ulaştığını iddia ediyor. Bu nedenle öğrencilerin derse odaklanmasının imkansız hale geldiğini ifade eden Milli İrade Ortaokulu’ndan veliler, "Sınıflarda ders işlenemiyor, her yer pislik içinde! Okul yönetimi bu durumu görmezden geliyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" diyerek isyan etti.

Personel yok, çözüm de yok!

Temizlik personeli eksikliği nedeniyle İzmir'deki bazı okullarda velilerden maddi destek istenirken bazı okullarda velilerden sınıfları dönüşümlü olarak temizlemeleri talep ediliyor. Devlet okullarında yaşanan bu tablo, velilerin sabrını taşırdı. "Bir çözüm bulmak için muhatap bile bulamıyoruz!" diyen bir çok okuldan velilerin dilekçelerinin İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne taşındığı belirtiliyor.

Kaynak: Bülten