İzmir'in birçok ilçesi denizinin güzelliği ile dikkat çekiyor. Bu ilçelerden biri de Çeşme. Harika plajlara sahip olan Çeşme adeta turist akınına uğruyor.

Bu harika plajlardan biri de Şifne Plajı. Şifne plajı son yıllarda tanınmaya başlandı. Çeşme merkeze 5 kilometre uzaklıkta yer alan plaj, doğal güzellikleri ve tertemiz sahili ile ilgi görüyor.


Sessizlik, huzur ve mutluluğu bir arada yaşatan ender bölgeler arasında bulunan Çeşme Şifne Plajı, etrafındaki dinlenme tesisleri, termal otelleri ile her geçen gün daha çok ziyaretçi tarafından keşfedilmektedir. Termal sular romatizma, eklem ağrıları, kas ağrıları gibi birçok rahatsızlığa şifa barındıran minerallerden oluşuyor ve dinlendirici özelliği bulunuyor.

Ayrıca tesislerin bünyesinde yer alan çamur banyoları, vücuttaki toksinlerin atılarak cildin yenilenmesine katkı sağlıyor. Şifne Plajı, tüm bu özelliklerinin yanı sıra, çarşaf gibi sakin deniziyle aileler için en korunaklı yerler arasında.

Şifne bölgesinde termal sular denizin içinden çıkmakta, ılıcalarda bulunan çamur, güzellik iksiri olarak kullanılmaktadır.

Şifne plajına nasıl gidilir?

Şifne Plajı'na Çeşme'den kalkan minibüsler ile gidebilirsiniz.

Şifne Plajı ücretli mi?

Şifne Plajı bir halk plajıdır bu yüzden ücretli değildir.

Kaynak: Haber Merkezi