Son yıllarda tatilciler, özellikle yüksek konaklama ücretlerinden kaçmak için kamp tatilini tercih ediyor. İzmir'de de ücretli ve ücretsiz olmak üzere birçok kamp alanı bulunuyor. Bu kamp alanlarından biri de İngiliz Burnu.  Peki İngiliz Burnu nerededir? İngiliz Burnu'na nasıl gidilir?

İngiliz Burnu

Ücretsiz kamp bölgesi hem karavan hem de çadır ile konaklama fırsatı sunuyor. Ancak bölgede herhangi bir özel işletme bulunmadığı için hazırlıklı olmanızda fayda var. İngiliz Burnu kamp alanı gün içerisinde şehir güzelliklerini keşfetmeniz için de bir gezi imkânı sunuyor. Kamp alanında konaklarken çevrede yer alan Siren Kayalıkları, Athena Tapınağı, Foça Adaları, Foça Antik Tiyatrosu, Yel Değirmenleri ya da Foça Frigya Tepesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

İngiliz Burnu kamp alanına geldiğinizde deneyimleyebileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Gün içerisinde berrak ve temiz denizinde yüzmenin keyfini çıkartabilirsiniz. Bunun yanı sıra çevrede trekking rotalarını keşfedebilir ya da voleybol oynayabilirsiniz. Kısa süreli aperatiflerin tadına bakmak isterseniz de yakında yer alan büfeleri tercih edebilirsiniz. 

İngiliz Burnu nerede? İngiliz Burnu'na nasıl gidilir?

İngiliz Burnu, İzmir'in Foça ilçesinde, Foça merkeze yaklaşık 2.5 km mesafede bulunuyor.

Ulaşım: Foça merkezine yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta bulunanİngiliz Burnu Kamp Alanı’na İsmetpaşa minibüsleri ile kolayca ulaşabilirsiniz. Bununh haricinde teknelerle de bu kamp alanına ulaşma imkanınız var.

Kamp alanına özel aracıyla gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Aşağıda bulunan haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak İngiliz Burnu Kamp Alanı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi