İzmir'de Yeniden Sinematek  yaz gösterileri başlıyor. Üç ay sürecek gösterimlerde İzmirliler ücretsiz sinema keyfi yaşayaşacak.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bulunan çim alanda yapılan gösterimlerde Dünya sinemasının başarılı yapımları İzmirliler ile buluşacak.

Film gösterimelri temmuz, ağustos ve eylül ayında yapılırken, filmler ise saat 21:00'de başlayacak.

İlk film gösterimi ise 3 Temmuz tarihinde başlıyor. Mükemmel Günler adlı film İzmirlilerle buluşacak. Film, umumi tuvalet temizleyicisi Hirayama'nın Tokyo'daki rutin yaşamını konu alıyor.

10 Temmuz Çarşamba günü ise Bir Düşüşün Anatomisi filmi gösterilecek. Film Fransız Alpleri'nde bir kulübede kocası Samuel ve görme engelli oğluyla izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra'yı anlatıyor.

17 Temmuz'da Öğretmenler Odası, 24 Temmuz'da Çocuk ve Balıkçıl, 31 Temmuz’da ise Kaptan Benim filmi izleyici ile buluşacak.

Tarihi Havagazı Fabrikası, ağustos ve eylül aylarında da sinemaseverlere dünya sinemasının örneklerini sunmaya devam edecek. 7 Ağustos’ta Sararmış Yapraklar, 14 Ağustos’ta Yetenekli Bay Cage, 21 Ağustos’ta Köylüler, 28 Ağustos’ta İnşallah Erkek Olur ve 4 Eylül’de Hüzün Üçgeni ile İzmirliler sinemaya doyacak.

Kaynak: Haber Merkezi