SEMRA İĞTAÇ- CHP Konak İlçe Örgütü, CHP İl Başkanlığı ile birlikte yürüttükleri proje çerçevesinde İzmir’e diğer şehirlerden gelen üniversite öğrencilerini İzmir Otogarı'nda karşılayarak, onların kampüslere güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlıyor. Bu çalışmalar, İzmir'e üniversite eğitimi için gelen öğrencilere önemli bir destek sunuyor.

CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Komisyonu Başkanı Filiz Karadağ, İzmir'e üniversite eğitimi için gelen öğrencilere yönelik yürütülen bu çalışmaları değerlendirirken, dayanışmanın ve misafirperverliğin önemine dikkat çekti. Konuyla ilgili İz Gazete’ye bilgi veren Karadağ, "CHP İl Başkanlığımız ile CHP Konak olarak Balçova, Buca, Bornova, Çiğli örgütümüz ve bu ilçelerin belediyeleriyle birlikte, farklı şehirlerden gelen öğrencilerimize kucak açıyoruz. Belediyeler kumanya ve taşıma hizmetlerini sağlarken, bizler de öğrencileri otogarda karşılayıp kampüslerine güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz. Bu çalışmalar, İzmir'e gelen gençlere yalnız olmadıklarını hissettiriyor ve onlara büyük bir kolaylık ve destek sunuyor. Gençlerimizin çağdaş, aydınlık bir geleceğe ilerlemelerini sağlamak adına, onları gerici zihniyetlerden ve karanlık niyetli kişi veya grupların etkisinden koruyacağız."
dedi.

Karadağ, bu tür dayanışma projelerinin öğrenciler üzerinde olumlu bir etki bıraktığını ve İzmir'deki eğitim hayatlarına güzel bir başlangıç yapmalarını hedeflediklerini belirtti.

Muhabir: Semra İğtaç