Eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, en çok ses getiren sosyal sorumluluk projelerinden ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ ile 10 yılda binlerce gencin üniversite yaşamına katkı sağladı. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ile gönüllü bağışçıları buluşturan proje; apartmanlardan sivil toplum kuruluşlarına kadar, toplumun farklı kesimlerinden büyük destek gördü. Bir araya gelen hayırsever vatandaşlar, eşleştikleri bir öğrenciye yıl boyunca her ay burs verdi; hem gençler hem de aileler için dayanışma örneği sergilendi. 10. yılda da çok sayıda gencin eğitim yaşamına ışık olmayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, yeni akademik dönem için bağışçı ve bursiyer başvurularını başlattı.

Aylık burs desteği veriliyor

Ailesi ile kendisinin ikamet adresleri Karşıyaka’da bulunan ve projeden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın giriş katındaki burs ofisine başvuruda bulunabiliyor. Ardından görevliler tarafından, başvuru sahibi öğrenci ve ailesinin ekonomik durumuna ilişkin araştırma yapılıyor. Değerlendirmeler sonucunda öğrenci, burs almaya uygun bulunursa projeye dahil ediliyor. Bu kapsamda öğrencilere, eşleştikleri hayırseverler tarafından, akademik yıl başlangıcından sonuna kadar ayda 1000’er TL burs ödemesi yapılıyor. Proje hakkında 0232 399 40 09 numaralı hattan da detaylı bilgi alınabiliyor.

Dayanışmayı hep birlikte büyütelim

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak, gençlerimizi aydınlık bireyler olarak topluma kazandırmak için sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlayış çerçevesinde, en önemli projelerimizden biri olan Karşıyaka’nın Filizleri’nde 10. yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha çok öğrencinin yaşamına dokunabilmek adına, tüm vatandaşlarımızı bu örnek dayanışmanın parçası olmaya davet ediyorum. Gelin, gençlerimizin geleceğine hep birlikte destek verelim” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN