Coğrafi İşaret'e sahip Kavacık enfes üzümüyle, artık ülke çapında adını duyuran Kavacık Köyü, Karabağlar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Üzüm Festivali'ne 12. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festivale, yine binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festival, yerelde kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor. Ekonomiye ivme kazandırmak, yöreye özgü üzümleri tanıtmak amacıyla düzenlenecek festival, birbirinden renkli etkinliklerle konuklarını ağırlayacak.

Belkıs Akkale konuklarla buluşacak

14 Eylül Cumartesi saat 10.00'da stantların açılışıyla başlayacak festival, halk oyunları gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam edecek. Ardından saat 11.45'te üzüm yarışmasının ödül töreni yapılacak. Halk Aşıkları Derneği tarafından “Aşık Atışması”, “Eski Kavacık Fotoğrafları” görsel sunumu, “Köyün Bilgeleri Anlatıyor” söyleşisi ve bando gösterisinin yer alacağı festival kapsamında, saat 17.00'de Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Belkıs Akkale konuklarla buluşacak.

Cumartesi günü ayrıca 13.30-15.00 saatleri arasında “Sibel Önbaş ile Tadımlı & Atölye Sohbetleri” kapsamında, üzümlü zeytin yaprağı ve şerbet yapımı ve tadımı ile “Üzümün Türk mutfağındaki kullanımı” konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Kavacık Gençlik Meydanı'nda 12.30-16.30 saatleri arasında Ünal Mavigöz pop orkestırası konseri, DJ. aktivite alanları ve yarışmalar, 13.00-16.30 saatleri arasında atölyeler (anahtarlık,kitap ayracı, taç yapımı, çanta baskı, tülbent, kukla yapımı, baskı boyama) gerçekleştirilecek. 13.00-16.30 saatleri arasında da “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar” etkinliği düzenlenecek.

Birçok etkinlik yer alacak

15 Eylül Pazar günü üretici stantları saat 10.00'da açılacak. Saat 11.10'da da Kavacıklı Ressam Meryem Düzgünkaya’nın yaşamının anlatıldığı belgesel gösterimini, eski Kavacık fotoğraflarının yer aldığı görsel sunum, bando ve halk oyunları gösterisi takip edecek. Etkinlikte daha sonra saat 15.00'de İzmirli sanatçı Sedat Yüce sahne alacak

Pazar günü ayrıca 12.30-16.30 saatleri arasında Sibel Önbaş ile “Yeni bir lezzetin peşinde-Kavacık üzüm peltesi yapımı ve tadımı” söyleşisi,  sportif faaliyetler, Çocuk Sanat Sokağı, “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar” etkinlikleri yapılacak.

Ayrıca iki gün boyunca Meryem Düzgünkaya'nın resimleri, eski Kavacık fotoğrafları ve Serhan Şarman’ın çektiği fotoğraflardan oluşan “Kavacık Fotoğraf Sergisi”, bando, animasyon gösterileri, canlı heykeller, maskotlar, hint kınası atölyesi ve satış stantları katılımcılarla buluşacak.

Kaynak: Bülten