İzmir Konak'ta İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde kurslara katılan Sema Usta ve diğer ileri yaş kursiyerleri, Halk Eğitim’den gelen eğitmenlerle yürütülen bazı kursların açılmama ihtimali karşısında büyük bir üzüntü yaşıyor. Kursların iptal edilmesiyle birlikte spor, koro ve diğer etkinliklerin de durdurulduğunu belirten Sema Usta, “Halk eğitim kursiyerleri olarak  çok mutluyduk, eğiticilerimiz çok iyiydi. Üretken olmak, sohbet etmek ve farklı insanlarla arkadaşlık kurmak bize çok iyi geliyordu. Ama şimdi bunlar elimizden alınıyor. İleri yaşta olan biz kadın ve erkekler, evde kapanmak istemiyoruz. Örgü kursuna katılan pek çok ablamız, her yıl doğudaki okullara ve depremzedelere hırkalar, atkılar örüp gönderiyor. Yaptığımız bu el emeği ürünler, her yıl sergilenerek Halk Eğitim’e teslim ediliyor. İhtiyaç sahiplerine gönderiliyor,” diye konuştu.

Kursiyerler, CİMER’e de başvurarak duruma çözüm bulunmasını talep etti. Sema Usta, küçük bir aidat ödemeye bile razı olduklarını ifade ederek, “Devlete yük olmak istemiyoruz. Üç kuruş maaşımızdan kesilsin, yeter ki kurslarımız devam etsin,” dedi. Halk Eğitim Merkezleri bünyesindeki kursların kaderi ise Halk Eğitim Merkezi müdürlerinin kararına bağlı olacak.

Kursiyerler, özellikle koro ve spor etkinliklerinin eğitici desteğiyle yeniden başlatılmasını talep ediyor ve bu konuda yetkililerden destek bekliyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ