Dün saat 19.00 sularında İzmir'de meydana gelen şiddetli yağışın cadde ve sokakları göle çevirdiği anlarda Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek istedi. Ancak Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, suda elektrik akımına kapıldı. İki genç, dakikalarca yağmur altında yardım beklerken, kaçak elektrik akımı nedeniyle onların yanına kimse yaklaşamadı. Ortaya çıkan görüntüler ise yürekleri dağladı.

Bölgeye gelen sağlık ekipleri, dakikalarca akıma kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'a kalp masajı yaptı. Yoğun mücadeleler sonucu hayata döndürülen iki kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan gençler, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Izmirdeki Korkunc Olayla Ilgili Gediz Elektrikten Aciklama Geldi Bolgeden Son 6 Ayda Sikayet Almadik

Vahim olayın detayları ise belli oldu. Arkadaşı Özge Ceren Deniz ile kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden henüz 44 yaşında olan İnanç Öktemay’ın, geçimini ikinci el antika eşya alıp-satarak sağladığı ortaya çıktı. Diğer yandan İnanç Öktemay'ın Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur’un kuzeni olduğu öğrenildi. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur teyzesinin oğlu olan İnanç Öktemay'ın cenazesi için İzmir'e gittiği öğrenildi.

Diğer yandan arkadaşıyla el ele vefat eden İnanç Öktemay, 2014 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise dikkatleri çekti. İnanç Öktemay’ın paylaşımında şu ifadeler yer alıyordu: “Bir ülkeyi anlamak istiyorsanız, o ülkede insanların ne şekilde öldüğüne bakın.” Hayatını kaybeden İnanç Öktemay’ın cenazesi İzmir'de defnedilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ