SEMRA İĞTAÇ- İzmir'deki yangının ardından bölge halkı toparlanmaya çalışıyor. Doğançay mahalle sakini Meryem Yumuşak, İz Gazete’ye yaptığı açıklamada yangın anını tekrar tekrar yaşadığını belirterek, "Ormandan kozalak sıçrayıp yandı, her şey birden oldu. Her şey saniyelikti," dedi. 

İzmir’in ciğerlerini kaybettiğini dile getiren Meryem Yumuşak, üç kedisini son anda kurtardığını ve tüm eşyalarının kül olduğunu ifade ederek, "İzmir'in ciğerlerini kaybettik. Bağ bahçe zeytin alanları, börtü böcek, yabani hayvanlar hepsi yandı. Evim yandı kül oldu. Eşyalar bir şekilde yerine gelir ama bu yaşadığımız psikolojik olarak çok zor," diye konuştu.

Kedilerini  ve 3 kızını son anda kurtarabilmenin bir nebze olsun teselli verdiğini söyleyen Yumuşak, "O anlar sanki saniyeler içinde geçti ama benim için bir ömür gibi hissettirdi. Alevler her şeyi sardı ve biz sadece koşarak kaçabildik. O korku ve çaresizlik, unutulacak gibi değil, umarım yaralarımız sarılır” dedi. Bu yaşadığı travmayı her hatırladığında aynı dehşeti tekrar tekrar yaşadığını belirtti.

Muhabir: Semra İğtaç