2020 yılında boşanmak istediği eşi tarafından 38 yerinden bıçaklanan Aycan Beysülen, yaşadığı şiddet olayını ve mücadelesini anlatırken, “Arkadaşım Özge gibi çok zor günler yaşadım. Günlerce yoğun bakımda yattım ama hayata bir şekilde kurtuldum. Allah da yardım etti. Çocuklarım var. Bu yaşadıklarımız asla bitmiyor” dedi.

Yıllarca darp edildim

“Yıllarca şiddet gördüm darp edildim” diyen Beysülen 38 yerinden bıçaklandığı için Polat’a yönelik düzenlenen protestolara katıldığını ifade ediyor eğer zamanında kanunlar etkin bir şekilde uygulansaydı bu acıları yaşamayacaktım sözleriyle toplumun dikkatini bu konuya çekmek istiyor.

Beysülen tutuklu sanığın kendisini çatıdan atmaya kalkışması sonucunda boşanmaya karar verdiğini ve dava açtığını belirtti.  “Son bir kez çocuklarım için konuşma isteğini kabul ettim” diyen Beysülen toplumun bu tür şiddet olaylarına karşı daha duyarlı olması gerektiğini savundu.

Adalet sistemine tepki

Yaşadığı olayın ardından güvenlik güçlerine ve adalet sistemine yönelik eleştirilerini dile getiren Beysülen, “Polis karakoluna 40 metre mesafede bıçaklandım. Neden beni korumadınız?” dedi.  Tüm organlarından aynı anda ameliyat olduğunu söyleyen Beysülen, “ Çocuklarım için güçlü kaldım ve hayata tutundum” diyerek hayatta kalmanın önemini vurguladı.

Beysülen, yaşadığı deneyimin kendisine ve diğer kadınlara karşı bir sorumluluk yüklediğini belirterek, “Ama biz savaşmak için savaşıyoruz. Artık bu konularda sesimizi yükseltmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Cins kıyımına dikkat çeken Beysülen, “Kesinlikle cins kıyımı var. Hiçbir şekilde eşit muamele görmüyoruz. Bizler ayrı kefeye konulmuyoruz” ifadelerini kullandı.


İstanbul Sözleşmesi elimizdeydi

İstanbul Sözleşmesi’nin daha önce yürürlükte olduğunu ve kadınları koruma konusunda önemli bir yasal dayanak sağladığını hatırlatan Beysülen, “İstanbul Sözleşmesi elimizdeydi. Onu da bir gecede yok ettiler. Onlar için her şey böyle. Diğer her şeyi yok edebiliyorlar, bizleri de yok etmeye çalıştıkları gibi” dedi. Beysülen, yaşanan şiddetin artık durdurulması gerektiğini vurguladı.

Kadınların Hakları İçin Mücadele

Aycan Beysülen, “Yapılan bu şiddetle, yapılan bu cahilce şeyleri lanetliyorum. Hiçbir kadının hakkı helal değil” diyerek, kadınların yaşadığı şiddet sorununa dikkat çekti. Onun hikayesi, kadınların karşılaştığı şiddeti ve adalet arayışını vurgularken, toplumsal bir mücadelenin gerekliliğini ortaya koydu.

Aycan Beysülen’in yaşadığı olay kadınların karşılaştığı şiddet ve adalet sisteminin yetersizligi konularında dikkat çekici bir örnek teşkil ediyor bu tür durumların önlenmesi için toplumda daha fazla farkındalık oluşturulması ve kadın haklarının korunması gerektiği vurgulanıyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ