İzmir Metro AŞ yönetimi, yaralanmalara da neden olabilen yürüyen merdiven arızaları sonrası, merdivenleri incelemeye almış ve toplam 194 merdivenden ağır bakım ihtiyacı görülenleri gruplar halinde devreden çıkararak bakım süreçlerini başlatmıştı. Ağır bakıma alınan bu merdivenlerin yenilenmesi ve yeniden güvenli şekilde çalışabilmesi için gerekli parçaların üretim ve temin süreçleri sonuçlanmaya başladı.

27 yürüyen merdiven devreye girdi

Temmuz ayı itibariyle başlayan çalışmalarda, şu ana dek ağır bakımları tamamlanan 27 yürüyen merdiven tekrar hizmete açıldı. Bakım ve onarım süreçleri, İzmir Metro AŞ atölyelerinde devam eden 30 yürüyen merdiven de etap etap devreye alınacak. Tüm yürüyen merdivenler, ekim ayı sonuna kadar yeniden hizmete girmiş olacak.

Asansörlerde durum

Tüm metro istasyonlarında toplam 84 asansör hizmet veriyor. Yalnızca 6'sı, ağır bakım zamanı gelmiş olduğu için devreden çıkarıldı. Bunlardan ikisi 12 Eylül Perşembe günü açıldı. Halen 80 asansör sorunsuz şekilde hizmet veriyor. Kalan 4 asansörün de tamir ve bakım çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak.

Kaynak: BÜLTEN