Monk Artroom, Diyalog Temalı Mini Sergi Dizisi’nin ikinci sanatçısı Elif Hazal Koç’u ağırlıyor. Küratörlüğünü Aynur Tıkıroğlu’nun, proje koordinatörlüğünü Özge Canoğlu’nun üstlendiği bu özel sergi dizisi, 26 Ekim Cumartesi günü İzmir’de kapılarını açıyor. Sanatseverleri sanatın yaratıcı süreçlerine tanıklık etmeye davet eden etkinlik, sekiz hafta boyunca her hafta farklı bir sanatçının eserlerini ve üretim süreçlerini sergileyerek sanatçılarla izleyiciler arasında derin bir bağ kurmayı hedefliyor.

Zıtlıkların diyalektiği

Elif Hazal Koç, feminist bakış açısıyla ele aldığı otoportreleri ve diyalektik yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Uşak doğumlu sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü mezunu olup, 2015’ten bu yana sanat eğitimcisi olarak görev yapıyor. Son çalışmalarını İzmir’deki atölyesinde sürdüren Koç, kumaş üzerine nakış tekniğini güçlü bir ifade dili olarak kullanıyor. Eserlerinde keçi başlı kadın figürü, kediler ve yastıkları odak noktası haline getiriyor. Figürlerin üzerindeki hareler, dünyaya kutsallık katarken, karşıtlıklar arasındaki etkileşim diyalektik bir anlatıya dönüşüyor.

Adorno’nun diyalektik düşüncesinden ilham alan sanatçı, zıtlıklar üzerinden benlik algısını derinlemesine inceliyor. Uyku-uyanıklık, hareketlilik-dinginlik gibi temalarla izleyiciyi çok katmanlı bir deneyime davet eden Koç’un eserlerinde, zıtlıkların dengesi güçlü bir şekilde vurgulanıyor.

“Uyku” ve “Suda” serileri

Sergide yer alacak “Uyku” ve “Suda” serileri, benlik kavramı üzerinden zıtlıklar arasındaki ilişkiyi keşfe çıkarıyor. İçsel huzur, hareketlilik, uyku ve uyanıklık temaları, sanatçının eserlerine çok boyutlu bir derinlik katıyor. Serginin açılışı, 26 Ekim Cumartesi günü 17.00’da gerçekleşecek sanatçı söyleşisiyle başlayacak, ardından 18.00’da sergi açılışı yapılacak. Sergi, 1 Kasım’a kadar Monk Artroom’da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Final etkinliği ile zirveye ulaşacak

Diyalog Temalı Mini Sergi Dizisi, 8 haftalık sürecin sonunda tüm sanatçıların eserlerinin yer alacağı büyük bir kapanış sergisi ve partiyle sona erecek. Bu etkinlikte, projede yer alan her sanatçının bir eseri sanatseverlerle buluşacak ve sanatçılarla izleyiciler arasında kurulan diyalog güçlenecek. Sanatın perde arkasına yolculuk yapmak isteyen herkes bu sergiye davetli.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ