Semra İğtaç-İzmir depreminde 15 yaşındaki ikizleri Sayra ve Çınar’ı kaybeden Tülin Batmaz, onların anısını yaşatmak ve yarım kalan hikayelerini tamamlamak amacıyla Sayra & Çınar Vakfı’nı kurdu. Vakıf, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 25 yaşını aşmamış, ortaöğretim veya üniversite öğrencilerine burs veriyor. Burslar, maddi durumu kısıtlı, başarılı ve başka bir kurumdan burs almayan öğrencilere yönelik olarak sağlanıyor. Vakfın sunduğu eğitim desteği kapsamında, her türlü bilgi ve detaylı başvuru koşullarına vakfın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Tülin Batmaz, İz Gazete’ye yaptığı açıklamada, "Sayra ve Çınar iyi çocuklardı ve ikizlerdi. Bu yüzden onların misyonunu devam ettirmek gibi bir hedefimiz oldu. Projemizin adını 'İyilik İkizim Hareketi' koyduk çünkü yarım kalan hikayelerini bizlerin devam ettirmesi gerekiyordu. Eğer hala yaşıyorsak, iyilik hareketini hayatımızda kötülük yapmayarak başlatabiliriz," dedi. Tülin Batmaz sözlerine şöyle devam etti: "Çocukların en büyük hayallerini gerçekleştirme konusunda onlara bir yoldaşlık yapıyoruz. Yaklaşık üç buçuk dört yıl önce başlattığımız İyilik İkizim Hareketi, Sayra Çınar Vakfı olduktan sonra birçok projenin de temsilcisi oldu. 2024-2025 öğretim yılında güzel bir gelişme yaşadık ve bize yaklaşık 5 bin başvuru geldi. Bu kapsamda bursiyerlerimize burs verecek bağışçılar arıyoruz. Ücretlerimizi yıllık olarak belirledik; lise öğrencilerine aylık bin 500 TL, üniversite öğrencilerine ise aylık 3 bin  TL burs vereceğiz. Bu yardımlarla çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı ve onlara destek olmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Çocuklarımızın başarısı geleceğimizin teminatıdır

Burs alacak olan öğrencilerin başarı odaklı olması gerektiğini belirten Batmaz, şu sözleri kullandı:

“Özellikle çocuklarımızı seçerken başarı odaklı olmaları bizim için çok kıymetli çünkü onların başarısı, geleceğimizin teminatıdır. Geleceğimizin, hepimizin yarınının inşasında önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Eğitim vermenin yanı sıra, çocuklarımızın bu süreçte ihtiyaç duydukları sosyal, psikolojik, ailevi ve maddi destekleri de sağlıyoruz. Sadece aylık burslarını ödemekle kalmıyor, yıl boyunca onlarla iletişimde kalarak, psikolojik olarak yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz. Onların yalnız olmadığını ve her zaman destekçileri olduklarını paylaşıyoruz. Bizim için en önemli şey, gerçekten duygusal bağ kurmaktır. Tüm İyilik İkizim gönüllüleri olarak, duygusal bağlarımızı en yüksek seviyede tutarak çocuklarımıza dokunmaya devam ediyoruz."

Yarınlara ışık tutmak istiyoruz

Batmaz, vakfı kurarken en büyük hayalinin çocukların yarınlarına ışık tutmak olduğunu belirterek, "Eğer bir çocuğun eğitim ihtiyacı varsa, bu ihtiyacı karşılıyoruz. Sosyal ya da psikolojik destek gerekiyorsa onu sağlıyoruz. Çocuk çok zeki olabilir, ancak aile ortamı bu zekayı ortaya çıkarmaya uygun değilse, biz devreye giriyoruz. Sayra ve Çınar'ın ismi duyulduğunda 'İyilik İkizim' diye anılmaları, bu vakfın en büyük mutluluğu," diye ekledi.

Sayra & Çınar Vakfı, Batmaz’ın önderliğinde, gençlerin eğitim ve gelişimlerine destek olmayı sürdürüyor.

Muhabir: Semra İğtaç