İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi için inşa edilen 32 derslikli yeni binasının İmam Hatip Lisesi'ne devredilmek istenmesi tepki topladı. Yapılan yeni bina, aslında Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin arsasına ve projesine uygun olarak inşa edilmesine rağmen, bina tamamlandıktan sonra Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kullanımına verilmek isteniyor. Bu durum, hem öğrenciler hem de veliler arasında ciddi tepkilere yol açtı.

İzmir’de bir imam hatip hikâyesi: Misafir geldiler ev sahibi oluyorlar İzmir’de bir imam hatip hikâyesi: Misafir geldiler ev sahibi oluyorlar

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, konuya ilişkin mecliste soru önergesi verirken, önergede, " "Yeni yapılan binanın arsası ve inşaat projesi Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'ne ait olmasına rağmen, neden Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi bu binaya yerleştirilmiştir?" ifadeleri kullanıldı.

Bakan Tekin açıklasın

"Binanın İmam Hatip Lisesi tarafından kullanımına ilişkin izni hangi birimin verdiği açıklanmalıdır. Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin müdürü, okulun bazı aboneliklerini kendi adına kaydetmiştir" diyen Özkan, bu durumun resmi bir soruşturmaya tabi tutulup tutulmadığı ve sonuçlarının Bakan Tekin tarafından açıklanmasını istedi.

Bu durum derhal aydınlatılmalı 

 "Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi için yapılan yeni binanın Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne tahsis edilerek, İmam Hatip Lisesi'ne verildiği iddiası doğru mudur? Bu durum derhal aydınlatılmalıdır" ifadelerini kullanan Özkan önergesini,  "Türkiye genelinde son beş yılda yapılan yeni okulların kaçı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır" sorusuyla bitirdi.

CHP’li Özkan “iradesini tarikat ve cemaatlerin arka bahçesi vakıf ve derneklere teslim eden Milli Eğitim Bakanı okullar arasında ayrımcılık yapmaktadır, eğitim alanını siyasallaştırmakta ve bilimsel, çağdaş, laik eğitimi yok etmek için elinden geleni yapmaktadır” dedi.

İzmir Milletvekili Özkan, “kendisine özel Kanun ile hülle yaparak rektör olan Yusuf Tekin şimdi de hülle ile Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’ni Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlamaktadır. Bu çökme ve yağma eylemidir. Eğitimin niteliğini yok etmektedir. Karabağlar’ın en köklü okullarından biri olan Vali Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nin başka bir alana çekilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Gazetemiz manşete taşımıştı

İz Gazete, söz konusu haberi 'Yoksa siz hâlâ imam-hatip-leştiremedik-lerimizden- misiniz?' başlığı ile manşetine taşımıştı.

Kaynak: Haber Merkezi