Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin hangi üniversitelere yerleştikleri belli oldu. Bunun ardından, öğrenciler kazandıkları üniversitelere yakın olan öğrenci yurtlarını araştırmaya başladı.  İzmir'de pek çok üniversite bulunurken, pek çok öğrenci yurdu da yer almaktadır. Öğrenciler, bu yurtlar arasından kendine uygun olanı seçmeli ve ona göre başvuru yapmalıdır. İzmir'de çeşitli ilçelerde bulunan, toplam 12 KYK erkek yurdu bulunmaktadır. Peki, KYK erkek yurtları nerede? İzmir KYK erkek yurtları...

İzmir'deki KYK kız yurtları: Öğrencilere 14 farklı seçenek İzmir'deki KYK kız yurtları: Öğrencilere 14 farklı seçenek

İzmir Barbaros KYK Erkek Öğrenci Yurdu

İzmir Barbaros KYK Erkek Öğrenci Yurdu, Buca ilçesinde bulunmaktadır. Yurtta öğrencilere; çamaşır odası, etüt odası, kafeterya ve ütü odası gibi imkankar sunulmaktadır. Ayrıca, her öğrenci kişisel dolaba ve çalışma masasına sahiptir. Yurtta, temizlik hizmetinin yanı sıra, akşam yemeği ve sabah kahvaltısı hizmeti de verilmektedir.

Yurda ait iletişim bilgileri:

Yurt adresi: Buca Koop. Mahallesi 200/68 Sokak No: 4 Buca - İzmir

Telefon: 0232 454 10 50

Urla KYK Erkek Yurdu

Urla ilçesinde yer alan karma bir yurttur. 48 bloktan oluşan yurdun 28 bloğu erkek öğrencilerin, 22 bloğu ise kız öğrencilerin alanıdır. Her odada banyo ve tuvalet mevcut olan bu yurtta öğrencilere birçok imkan sunulmaktadır, bu imkanlar; kahvaltı, akşam yemeği, çalışma salonu, çamaşır odası, bahçe, revir ve ütü odası olarak görülmektedir.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Gülbahçe Mahallesi Gülbahçe CaddesiNo.3/A İYTE Kampüsü Urla - İzmir

Telefon: 0232 765 91 10

Bornova KYK Erkek Öğrenci Yurdu

Bornova’da yer alan bu KYK yurdu, Ege Üniversitesi’ne yakınlığı ile bilinen bir yurttur. Bu yurtta; çamaşır odası, merkezi ısıtma, yemekhane, revir, ütü odası ve temizlik hizmetleri gibi imkanlar öğrencilere sunulmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Mevlana Mah. 1744.sok. No:1 Bornova - İzmir

Telefon: 0232 388 88 12

Çiğli KYK Erkek Öğrenci Yurdu

Çiğli KYK Yurdu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin yanında yer almaktadır. Oldukça modern bir yapıya sahip olan bu yurtta öğrenciler; çamaşır odası, merkezi ısıtma, yemekhane, revir, ütü odası ve temizlik hizmeti gibi olanaklardan faydalanabilirler.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Balatçık Mah. 8903/1. Sok. No :7/A Çiğli - İzmir

Telefon: 0232 329 5824

Atatürk İnciraltı KYK Erkek Öğrenci Yurdu

Atatürk İnciraltı KYK yurdu, İzmir’in Balçova ilçesinde bulunur. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne yakınlığıyla bilinen bir öğrenci yurdudur. Bu yurtta öğrenciler; çamaşır odası, yemekhane, revir, ütü odası, temizlik gibi birçok olanak sağlanmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: İnciraltı Cad. No:69 P.K 35340 Balçova/İzmir

Telefon: 0232 277 3333

Çakabey KYK Erkek Öğrenci Yurdu

Çakabey KYK yurdu, İzmir’in Buca ilçesinde yer almaktadır. Konumu, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne oldukça yakın olan bu yurt öğrencilere bazı temel imkanlar sunar, bunlar; yemekhane, revir, ütü odası olarak sıralanabilir.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Buca Koop Mah. 1405 Sok. No:1/1 35390 Buca - İzmir

Telefon: 0232 453 2424

Gazi Umur Bey KYK Erkek Öğrenci Yurdu

Gazi Umur Bey KYK Erkek Öğrenci Yurdu, Bornova'da bulunur. Yurt, Ege Üniversitesi’ne yakınlığıyla dikkat çekmektedir. Yurtta; kantin, yemekhane, spor salonu, çamaşırhane, internet salonu, etüt odası gibi imkanlar bulunmaktadır. Öğrencilere, sabah ve akşam yemek verilmektedir. Ayrıca, öğrencilerin sosyalleşmesini sağlayan pek çok ortak alan da yurtta mevcuttur.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Mevlana Mahallesi 1771/1 Sokak No:7 Bornova/İZMİR

Telefon:  0312 551 60 00

Hacı Ahmet Tatari KYK Erkek Öğrenci Yurdu

Buca’da bulunan modern bir konaklama tesisidir. Yurt, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yakın sayılabilecek mesafededir. Yurtta öğrencilere; çamaşır odası, yemekhane, revir ve ütü odası gibi temel imkanlar sunulmaktadır. Odalar genellikle 6 kişiliktir.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Gaziler Mah.1086 Sokak No:7 Evka-1 Buca - İzmir

Telefon: 0232 420 5160

Yörük Ali Efe KYK Erkek Öğrenci Yurdu

Yörük Ali Efe KYK Yurdu, İzmir’in Bornova ilçesinde bulunmaktadır. 2-3 ve 4 kişilik odaları bulunan bu yurtta birçok imkan mevcuttur, bu imkanlar; özel banyo, özel tuvalet, çalışma salonu, ibadethane, revir, kişisel dolap, baza, buzdolabı ve bahçe olarak görülmektedir.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Mevlana Mahallesi 1776. Sokak No: 4/3 Bornova - İzmir                        

Telefon: 0232 388 95 00

Tire KYK Kız Yurdu

Tire KYK Kız Yurdu, erkek öğrencilerin de konakladığı bir karma yurttur. A blok kız öğrencilere aitken, B bloğu ise erkek öğrencilere tahsis edilmiştir. 2022 yılında açılan bu yurtta, 2-3 kişilik odalarda konaklama sağlanmaktadır. Yurdun imkanları arasında; çalışma salonu, mescit, revir, ücretsiz internet ve ütü odası bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilere şahsi çalışma masası verilirken, odalarda buzdolabı da bulunmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Adnan Menderes Mah. Billur Sk. No:5 Tire - İzmir

Telefon: 0232 290 24 42

Çeşme KYK Öğrenci Yurdu

Çeşme KYK Öğrenci Yurdu, karma bir yurttur. 2 bloktan oluşan yurdun A bloğu kız öğrencilere, B bloğu ise erkek öğrencilere tahsis edilmiştir. Yurt içerisinde öğrencilere; yemekhane, revir, ütü odası gibi olanaklar sunulur.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Cumhuriyet Mahallesi 4320 Sokak No:7 Çeşme - İzmir

Telefon: 0232 724 92 77

Hacı Sinan KYK Öğrenci Yurdu

300 öğrenci kapasitesine sahip bu yurt, 2 bloktan oluşur. Orkide bloğu kız öğrencilere, karanfil bloğu ise erkek öğrencilere hizmet vermektedir. Öğrencilere sunulan imkanlar arasında; bahçe, çamaşır odası, yemekhane, revir ve ütü odası yer almaktadır. Yurt, İzmir'in Bayındır ilçesinde bulunmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt adresi: Sadık Paşa Mahallesi Sokullu Sokak N0:18 Bayındır - İzmir

Telefon: 0232 581 25 35

Kaynak: Haber Merkezi