Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin hangi üniversitelere yerleştikleri belli oldu. Bunun ardından, öğrenciler kazandıkları üniversitelere yakın olan öğrenci yurtlarını araştırmaya başladı. İzmir'de pek çok üniversite bulunurken, pek çok öğrenci yurdu da yer almaktadır. Öğrenciler, bu yurtlar arasından kendine uygun olanı seçmeli ve ona göre başvuru yapmalıdır. İzmir'de çeşitli ilçelerde bulunan, toplam 14 KYK kız yurdu bulunmaktadır. Peki, KYK Kız yurtları nerede? İzmir KYK Kız yurtları...

Urla Latife Hanım KYK Yurdu

Urla ilçesindeki bu öğrenci yurdu, 456 öğrenci kapasitesine sahiptir.

Yurt içerisinde, öğrenciler için geliştirilen pek çok ortak alan mevcuttur. Ders, proje gibi çalışmalarda kullanmak üzere, 2 çalışma salonu, 1 mimarlık çizim odası bulunmaktadır.

Yurtta; 7/24 sıcak su, akşam yemeği, çamaşır odası, parmak izi okuyucu, güvenlik hizmeti, internet (sınırlı), kahvaltı, kalorifer, kamera, kantin, mescit, temizlik, resepsiyon, revir, yemekhane, ütü odası, yangın alarmı, etüt odası gibi olanaklar bulunmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Yurt Adres: Gülbahçe Mahallesi Gülbahçe Caddesi No.3/A İyte Kampüsü Urla - İzmir

Telefon: 0232 765 92 25 

Urla KYK Kız Yurdu

Urla'da yer alan, karma yurt yapısına sahip bir kuruluştur. Yurt, yaklaşık 1000 öğrenci kapasitesine sahiptir. Yurtta birçok blok bulunup, bir kısmında kız öğrenciler, bir kısmında ise erkek öğrenciler konaklamaktadır.

Yurtta, kahvaltı ve akşam yemeği hizmeti uygulanmaktadır. Her katta, öğrencilere sunulan çalışma salonları bulunmaktadır.

Bahçe, çamaşır odası, revir ve ütü odası gibi yan imkanlar da öğrencilere sunulanlar arasındadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Gülbahçe Mahallesi Gülbahçe CaddesiNo.3/A İYTE Kampüsü Urla - İzmir

Telefon: 0232 765 91 10

İzmir KYK Kız Öğrenci Yurdu

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe yerleşkesine yakınlığı ile bilinen bu yurt, iki bloktan oluşmakla beraber toplamda 1340 öğrenci kapasitesine sahiptir. Yurtta bulunan odaların balkonlu olması dikkat çekenler arasındadır. Öğremcilere; Çamaşırhane, çalışma salonu, spor salonu, yemekhane, mescid, konferans salonu, etüt odası gibi hizmetler sunulmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Kuruçeşme Mah. 203/40 Sokak No:1 Buca

Telefon: 0232 255 91 91

Gazi Ayşe Hanım KYK Kız Öğrenci Yurdu

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe yerleşkesine yakın olan başka bir yurttur. 3 bloktan oluşan bu yurtta, 3 ve 4 kişilik balkonlu odalar bulunmaktadır. Üniversite yerleşkesine yürüme mesafesinde yer almaktadır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere 2 öğün yemek hizmeti sunulmaktadır. Odalarda özel tuvalet ve banyo bulunmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Yıldız Mahallesi 203/38 Sokak No:57 Buca/İzmir

Telefon: 0232 255 91 91

Hanzade Hatun KYK Kız Öğrenci Yurdu

Buca’da yer alan Hanzade Hatun KYK Yurdu’nda öğrencilere birçok imkan sağlanmaktadır. Bu imkanlar içerisinde; akşam yemeği, haftalık temizlik, sabah kahvaltısı, kişisel dolaplar, etüt odası ve çamaşır odası yer almaktadır. Odalar 6-8 kişilik olarak tasarlanmıştır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Yıldız Mahallesi 203/38 Sokak No: 54-1 Buca - İzmir

Telefon: 0232 503 92 74 

Zübeyde Hanım KYK Kız Öğrenci Yurdu

Ege Üniversitesi’ne ve Dokuz Eylül Üniversitesine yakınlığıyla bilinen Zübeyde Hanım KYK yurdu, 4-5 kişilik odalara sahiptir. Yurt içerisinde öğrencilere; mini buzdolabı, oda telefonu, ortopedik yatak, televizyon, banyolu ve tuvaletli odalar ve klima hizmetleri sunulmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Erzene Mahallesi Ankara Caddesi 172-36 Ege Üniversitesi Kampüs İçi Bornova - İzmir

Telefon: 0232 388 10 83

Gaziemir Kız KYK Öğrenci Yurdu

Gaziemir KYK Yurdu, ulaşım açısından kolay bir mevkide bulunmaktadır. Her öğrenciye kişisel dolap ve çalışma masası tahsis edilen bu yurtta pek çok imkan bulunmaktadır. Bu imkanlar; çamaşır odası, hobi ve oyun odası, spor salonu, temizlik, sabah kahvaltısı, kafeterya ve etüt odası olarak görülmektedir.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Atıf Bey Mahallesi Gazi Atatürk Bulvarı No:3 Gaziemir/İZMİR

Telefon: 0232 274 70 09

Hoca Ahmet Yesevi KYK Kız Yurdu

Ege Üniversitesi’ne yakın olan Hoca Ahmet Yesevi Yurdu,  İzmir’in Konak ilçesinde yer almaktadır. Yurtta, yemekhane, etüt odası, spor salonu, kafeterya gibi olanaklar bulunmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Hoca Ahmet Yesevi Cad. No:185 P.K 35160 Kuruçeşme-Buca/İzmir

Telefon: 0232 453 16 67

Ege KYK Kız Yurdu

Ege KYK Kız Yurdu, Bornova’da yer almaktadır. Ege Üniversitesi’ne oldukça yakın bir yurttur. Yurtta 2 öğün olmak üzere, yemek hizmeti verilmektedir. Öğrencilerin sosyalleşebileceği bir hobi/oyun odası, ayrıca spor salonu bulunmaktadır. Odalar haftalık olarak temizlenmektedir. Öğrencilere ayrıca, ütü odası, çamaşır odası ve kafeterya gibi olanaklar da sunulmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Erzene Mahallesi Ankara Caddesi No: 172/28 Ege Üniversitesi Kampüs İçi Bornova - İzmir

Telefon: 0232 388 10 83 

Buca KYK Kız Yurdu

Buca KYK Kız Yurdu, büyük bir bahçeye sahip olan geniş bir yurttur. Yurtta, düzenli olarak temizlik hizmeti verilmektedir. Kahvaltı ve akşam yemekleri ücretli olarak öğrencilere sunulmaktadır. Yurtta; çamaşır odası, merkezi ısıtma gibi imkanlar bulunmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Kuruçeşme Mah. 203/40 Sokak No:1 Buca

Telefon: 0232 255 91 91 

Cihannüma KYK Kız Öğrenci Yurdu

Cihannüma Kız KYK Yurdu, 2 bloktan oluşur ve 4 kişilik odalara sahiptir. Yurda ait bir bahçe bulunmaktadır. Sunulan imkanlar arasında; kahvaltı ve akşam yemeği, merkezi ısıtma, revir, çamaşır odası ve ütü odası bulunmaktadır. Yurt, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi kampüsünün yanında bulunur.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Balatçık Mahallesi 8914/10 Sok. No:1 Çiğli - İzmir                    

Telefon: 0232 329 94 20

Bergama KYK Kız Öğrenci Yurdu

Bergama Kız Öğrenci Yurdu, 750 kişilik kapasiteye sahiptir. Yurt binası yeni bir bina olarak görülebilir. Yurtta öğrencilere sunulan bir spor salonu bulunmaktadır. Oldukça geniş bir bahçeye sahip olan bu yurtta sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de verilmektedir.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Bahçelievler Mahallesi Efeler Caddesi No:7 Bergama - İzmir

Telefon: 0232 255 91 91

Tire KYK Kız Yurdu

Tire KYK Yurdu, 2 bloktan oluşur. A blokta kız öğrenciler, B blokta ise erkek öğrenciler ikamet etmektedir. Yeni açılan bu yurt, 2-3 kişilik odalara sahiptir. Öğrencilere; çalışma masası, kişisel dolap ve buzdolabı gibi temel imkanlar sunulmaktadır. Bunun dışında, çalışma odası, yemekhane, çamaşırhane, revir, mescit, ütü odası, internet erişimi gibi olanaklar bulunmaktadır.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Adnan Menderes Mah. Billur Sk. No:5 Tire - İzmir

Telefon: 0232 290 24 42

Çeşme KYK Öğrenci Yurdu

Çeşme’de yer alan karma bir yurttur. 2 blokta hizmet veren bu yurtta, A blok kız öğrencilere, B blok ise erkek öğrencilere tahsis edilmiştir. Yurtta; çamaşır odası, bahçe, merkezi ısıtma, yemekhane, revir ve ütü odası gibi hizmetler yer almaktadır. Ayrıca, öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmektedir.

Yurda ait iletişim bilgileri

Adres: Cumhuriyet Mahallesi 4320 Sokak No:7 Çeşme - İzmir

Telefon: 0232 724 92 77

Kaynak: Haber Merkezi