Yiğit SÜTCÜ- Göztepe’nin Gürsel Aksel Stadyumu’nda Fenerbahçe ile gerçekleştirdiği maçın yankıları devam ediyor. Maçta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un sahaya girmesinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Göztepe’ye 2 maç saha kapatma cezası verilmişti. Göztepe yönetimi karara resmi olarak itiraz edeceğini açıkladı.

Çalışmalara başlanıldı

Kulüpten yapılan açıklamada "Göztepe Spor Kulübü olarak, 22 Ağustos 2024 Perşembe günü açıklanan PFDK kararlarına ilişkin tüm itiraz haklarımızı kullanmak üzere gerekli çalışmalara başladığımızı kamuoyuna duyururuz." ifadelerine yer verildi.

Tüm deliller toplanıyor

Yönetimin olaylı maç öncesi ve sonrası stat içi ve çevresinde yer alan tüm kameraların kayıtlarını delil olarak dosyaya koyacağı öğrenildi. Hummalı bir çalışma başlatan yöneticilerin, yayıncı kuruluşun kamera görüntülerinin tamamını talep ettiği öne sürüldü. Göztepe yönetiminin, gerekirse taraftarların çektiği görüntüleri de dosyaya koyması bekleniyor. 

Taraftar tepki göstermişti

Sarı kırmızlı taraftarların gösterdiği yoğun tepki, cezaların ardından Göztepe yönetimine de sıçramıştı. Taraftar grupları yaptıkları ortak açıklamalarla süreçte Göztepe’nin haklarının yeterince savunulmadığını belirtmiş, yönetimi pasif kalmakla itham etmişti.

Yönetim de nasibini aldı: Göztepe taraftarı ateş püskürüyor Yönetim de nasibini aldı: Göztepe taraftarı ateş püskürüyor

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ