Yamanlar Dağı’nda meydana gelen orman yangını sırasında tahliye edilen Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nde tadilat çalışmalarını başlatmaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, bu tesisin yanında bulunan ve yine yangın nedeniyle boşaltılan Celal Üner Hayvan Bakımevi’ni de ihtiyaç nedeniyle yeniden inşa etme kararı aldı. Yapılacak yenileme çalışmaları kapsamında, bakımevindeki yapılar ile eklentiler kısa süre içerisinde yıkılacak. Sponsor desteğiyle hayata geçirilecek projeyle, yeni kanuna uygun ve Türkiye’ye örnek niteliğe sahip bir hayvan bakım tesisi inşa edilecek.


Halka açık olacak

Toplam 5 bin 700 metrekarelik arazi üzerine kurulacak yeni bakımevinde; daha çağdaş, düzenli ve sağlıklı bir yaşam alanı yaratılacak. Köpekler için sosyalleşme alanları oluşturulurken, ziyaretçiler için de yeşil alan düzenlemeleri ve çocuk oyun parkı yapılacak. Tesis halka açık olacak, vatandaşlar istedikleri zaman ziyarette bulunarak hayvanlarla ilgilenebilecek. Böylece sahiplendirme çalışmaları da hızlandırılacak.


Yenileme ve onarım yapılacak

Ayrıca, bu tesisin yanındaki Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi de tadilattan geçirilecek. Barınma alanlarından ameliyathanelere kadar kapsamlı yenileme ve onarımlar yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasının hemen ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı merkezlere götürülen can dostlar, Karşıyaka’daki yaşam alanlarına geri getirilecek. İki çağdaş merkezin birlikte hizmet vereceği bölgede, can dostların her ihtiyacının en iyi şekilde karşılandığı büyük bir yaşam kompleksi oluşturulmuş olacak.


Başkan açıklama yaptı

Çalışmalar hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakamız ne yazık ki geçtiğimiz günlerde çok acı bir yangın felaketi yaşadı. Afet bölgesinin hemen yanı başında olan bakımevlerimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve gönüllülerimizin destekleriyle hızla boşalttık. Köpeklerimizi Büyükşehir’in iki tesisine emanet ettik. Celal Üner Bakımevi’ndeki eşek, koyun ve kanatlı hayvanları da Türkiye’nin en büyük çiftlik hayvanlarını kurtarma çiftliği olan Angels Farm Sanctuary Turkey’e naklettik. Boşalmış durumda olan bakımevlerinde gerekli modernleştirme çalışmalarını yerine getirmek bizler için bir zorunluluktu. Örnekköy Geçici Köpek Bakımevimizde yenileme çalışmalarını başlatıyoruz. Daha düzenli, çağdaş ve bakımlı bir hale dönüştürülmeye ihtiyacı olan Celal Üner Bakımevi’ni de yıkıp yeniden inşa edeceğiz. Niyetimiz asla yok etmek değil, can dostlarımızı daha iyi şartlarda yaşatabilmek ve aynı zamanda sahiplendirme üssü olabilecek bir alan yaratabilmektir. Hayvanları barınaklarda tutmak yerine sıcak yuvalara kavuşturmamız gerektiğine inanıyoruz. Yeni bakımevimizde bu anlamda önemli çalışmalar yapacağız. Celal Üner ve eşi de en büyük destekçilerimiz olacak” diye konuştu.

Kaynak: Bülten