Edinilen bilgiye göre Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan soruşturma neticesinde; 10 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltında alınan şüphelilerden 2’si sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanırken, 8 şüphelinin ise adli kontrol altına alındığı belirtildi. 

Zeus Operasyonu nedir?

Lüks villalar kiralayarak kurdukları sistemler ile vatandaşları arayarak kendilerini avukat, hakim, savcı, banka görevlisi, polis ve asker gibi tanıtarak dolandırdıkları şikayetleri üzerine  jandarma ekipleri, İzmir, Aydın ve Balıkesir'de  Zeus operasyonu başlatmıştı.  Belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda komandolar da yer aldı. Operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 11 kişi arasında, daha önce dizi ve filmlerde oynayan 1 oyuncu ile 17 yaşındaki 'Zeus' kod adlı hacker ve 5 yıldır firari olan 47 suçtan yakalama kararı bulunan şebeke lideri C.A.'nın da olduğu öğrenildi. 

Adreslerde yapılan aramalarda, dolandırıcılık maksatlı yüz binlerce kişiye ait kişisel verilerinde olduğu 15 akıllı telefon, 28 laptop bilgisayar, 86 tuşlu telefon, 88 sim kart, 4 masaüstü bilgisayar, 1 çağrı merkezi cihazı, 17 USB hafıza kartı ve 4 harici harddisk ile uyuşturucu maddeler ve aparatları ele geçirildi.

Öte yandan operasyonda, Zeus kod adlı 17 yaşında bir hackerın bulunduğu ve vatandaşların kimlik ve telefon numarası gibi bilgilerini yasa dışı yollarla elde ettiği ortaya çıktı. 17 yaşındaki hackerın bilgisayarında 'Dolandırılacak' ve 'Dolandırıldı' isimli dosyalar oluşturduğu ve bu dosyalarda çok sayıda vatandaşın bilgileri yer aldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA