İzmir’in batısında bulunan ve başlı başına bir yarımada olan Çeşme, Türkiye’de tatil dendiğinde ilk akla gelen merkezlerden biridir. İzmir’e bağlı olan Çeşme, sahip olduğu doğal güzelliklerle ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Meşhur dondurması, kumrusu ile merak uyandıran Çeşme, aynı zamanda birçok koyu ve plajı da içerisinde barındırıyor. Çeşme, deniz, kum ve güneş üçlemesi düşünüldüğünde tatil severlere birçok alternatif sunuyor. Çeşme Kalesi ise, tatil yaparken kültürlenmek isteyenler için oldukça değerli.  Çeşitli plajları, koyları, yiyecekleri ve doğal güzelliğiyle öne çıkan Çeşme’ye nasıl gidilir? İzmir Çeşme otobüs fiyatları

İzmir’den Çeşme’ye nasıl gidilir?

Çeşme’ye ESHOT ile nasıl gidilir?

Çeşme’ye gitmek için öncelikle Fahrettin Altay’a gitmelisiniz. Burada bulunan aktarma merkezinden 984 numaralı Fahrettin Altay – Urla otobüsüne binmeniz gerekmekte. 984 numaralı ESHOT’un son durağında, Urla da indikten sonra aktarma yaparak 760 numaralı Urla – Çeşme hatlı ESHOT’a binmelisiniz. Bu yolculuk sizi doğrudan Çeşme’ye götürecektir.

Çeşme’ye otogardan nasıl gidilir?

İzmir Otogar’a ulaştıktan sonra “Çeşme Seyahat” şubesine gidin. Buradaki işletmeden biletinizi satın alın. Otobüs Alaçatı ve Ilıca’dan geçtikten sonra Çeşme Otogarı’na gidecektir. Çeşme’ye giden bu araçlar, 30 dakikada bir hareket etmektedir. Çeşme’ye varana kadarki yolculuk ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Çeşme Seyahat seferleri ise 06.30 ve 21.00 saatleri arasında gerçekleşmektedir.

Ayrıca, Fahrettin Altay'dan Çeşme Seyahat kullanarak ulaşım sağlamak isteyen yolcular, Fahrettin Altay'da bulunan Çeşme Seyahat ofisinden biletlerini temin edip, oradan da yola çıkabilirler.

İzmir Çeşme otobüs fiyatları

Çeşme Seyahat seferlerinin biletleri kişi başı 220 TL tutarıyla satışa sunulmaktadır. Biletler İzmir Otogarı’nda yer alan Çeşme Seyahat ofisinden veya Çeşme Seyahat’in internet sitesinden temin edilebilir.

Fahrettin Altay'daki şubeden faydalanmak isteyen yolcular için Çeşme Seyahat biletleri 190 TL olarak satışa sunulmaktadır.

ESHOT ile yolculuk sağlayacak olan ziyaretçiler ise standart ESHOT tarifesine tabidir.

Kaynak: Haber Merkezi