İzmir'de toplu ulaşım sistemlerinde kullanılan kartlara İzmirim Kart denir. İzmirim Kart, kişisel olmayan tam kart ile kişisel kullanım için düzenlenmiş kart tiplerini içermektedir.

Sadece toplu ulaşımda değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, Akıllı Tuvaletler gibi yerlerde de kullanılabilen İzmirim Kart; kent genelinde yaygın olarak bulunan İzmirim Kart satış noktası logosunun bulunduğu bayilerden satın alınabilir. 

İzmirim Kart bünyesindek tüm kartlara internet üzerinden kredi kartı veya banka kartından çevrimiçi yükleme yapılabilir; tükenmez bakiye talimatı tanımlanabilir.

İzmirim Kart bakiye sorgulaması nasıl yapılır?

İzmirim Kartınızın bakiyesini öğrenmek istiyorsanız dolum cihazlarından bakiye sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun dışında en çok kullanılan yöntem ise internet üzerinden sorgulama yapmak. 

İnternet üzerinden bakiye sorgulaması yapacaksanız https://www.izmirimkart.com.tr/giris üzerinden giriş yapmanız ve üye olmanız gerekiyor. Burada talimatları takip ederek İzmirim Kartınızın bakiyesini öğrenmeniz mümkün. 

Kaynak: HABER MERKEZİ