İzmirliler artan trafik yükü ve araç yoğunluğu ile birlikte büyük bir park problemi yaşıyor. Özellikle ana arterlere yapılan seyahatlerde vatandaşlar varacağı yeri düşünmeden önce aracını nereye park edeceğini düşünüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZELMAN Otoparkları ise park konusunda önemli alternatiflerden oluyor.  Peki Alsancak Tam Otomatik Otoparkı nerededir? Alsancak Tam Otomatik Otoparkı ücretleri 2024 2024...

Alsancak Tam Otomatik Otoparkı

İzmir'in en işlek semtlerinden biri olan Alsancak, konumu gereği yoğun yapılaşma ve yerleşim noktalarından biri. Hastaneler, devlet daireleri ve özellikle İzmir Fuarı gibi birçok önemli konuma ev sahipliği yapan Alsancak'ta yaya kalabalığının yanı sıra araç trafiği ve yoğunluğu da en önemli sorunlardan biri.  Alsancak bölgesi, özellikle caddeler ve sokak araları olmak üzere araç ile duraklama yapmak için pek olanaklı değil. Öte yandan bu cadde ve ara sokaklarda park yeri bulmak adeta imkansız. Çünkü alan çok kısıtlı ve birçok noktada park yasaktır tabelası ile karşılaşıyorsunuz.  İzmirlilerin Alsancak civarına işi düştüğünde aracını çevrede bulunan otoparklara bırakmak dışında pek bir alternatifi kalmıyor. 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Alsancak Tam Otomatik Otoparkı, gerek konumu gerekse gelişmiş teknolojiye sahip donanımı ile en çok tercih edilen otoparklardan biri oluyor.  938 m2'lik alanda Alsancak ve çevresinin otopark gereksinimini karşılayacak olan Tam Otomatik Otopark Projesi, 11 değişken yükseklikte kat düzleminde, İzmir'in tamamı çelik konstrüksiyondan üretilmiş en yüksek binası. Otopark, 280 araç kapasiteli ve 11 katlı olarak projelendirilmiş. Tam otomatik otoparkta aynı anda 4 araca işlem yapılabiliyor. Her bir araç yaklaşık 3 dakikada park ediliyor.

Alsancak Tam Otomatik Otoparkı ücretleri 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN bünyesinde hizmet verenAlsancak Tam Otomatik Otoparkı saatlik ücretlendirme esasıyla hizmet veriyor. 

İşte Alsancak Tam Otomatik Otoparkı'nın ücretlendirme tarifesi:

0-2 saat:  60 TL
2-4 saat:  70 TL
4-6 saat:  85 TL
6-12 saat:  100 TL
12-24 saat:  150 TL
Aylık abonelik ücreti:  3000 TL

Alsancak Punta Katlı Otoparkı'na giriş esnasında bir otopark fişi alıyorsunuz. Ardından tabelada gösterilen uygun alana doğru ilerliyorsunuz. Aracınızı ekranda size aktarılan yönergelere uygun bir şekilde park edip gerekli kontrolleri yaptıktan sonra alandan ayrılıyorsunuz. Her şey yolundaysa aracınız asansör vasıtasıyla park edileceği alana doğru hareket etmeye başlıyor. Girişte aldığınız otopark fişini, aracınızı almaya döndüğünüzde yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Otoparkın girişinde bulunan gişede fişi verip gereken ücreti ödedikten sonra bekleme alanına gidip aracınızın gelmesini bekleyebilirsiniz. Öte yandan otopark fişini kaybetmeniz durumunda günlük en yüksek ücret olan 150 TL'yi kayıp bilet ücreti olarak ödemek durumunda kalıyorsunuz.

Alsancak Tam Otomatik Otoparkı nerededir?

İzmir'in ilk hizmete geçen akıllı otoparkı olan Alsancak Tam Otomatik Otoparkı, İzmir'in Konak ilçesi Alsancak mevkiinde ve Şair Eşref Caddesi üzerinde bulunuyor. Otopark Hocazade Camii'nin tam karşısında yer alıyor. 

Alsancak Tam Otomatik Otoparkı'nın açık adresi şu şekilde: Mimar Sinan, 1408. Sk. No: 8, 35220 Konak/İzmir

Aracını Alsancak Tam Otomatik Otoparkı'na bırakmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi yerleştirdik. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak otoparka kolaylıkla ulaşabilir ve aracınızı gönül rahatlığıyla park edebilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi