İzmir'de sıcakların iyiden iyiye kendini hissetirmesiyle birlikte vatandaşlar şimdiden serinlemek için kaçacak rotalar oluşturmaya başladı. İzmir'de birbirinden güzel plajlar yaz mevsiminin kurtarıcısı oluyor. Bunlardan biri de Altınköy Plajı. Peki Altınköy Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Altınköy Plajı

İzmir'in en huzurlu köşelerinden biri olan Urla'da altın değerinde bir plaj olan Altınköy Plajı, ziyaretçilerine serin sularda muhteşem bir keyif vaaediyor. Kristal berraklığında olan deniz, altın rengi kumsalı ile de çok çekici bir görünüme sahip. Burada bulunan deniz oldukça soğuk. Yani yaz sıcaklarında serinlemek için ideal. Burada tatil keyfinin tadını çıkarırken güneşlenmek, buz gibi denizinde yüzerek serinlemek veya kumsalda keyifli bir piknik yapmak gibi imkanlara sahipsiniz. 

Plajda yer alan restoranda taptaze deniz ürünlerini deneyimleyebilir aynı zamanda eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Altınköy Plajı giriş ücreti

Altınköy Plajı bir halk plajı olduğundan dolayı giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Yani giriş ücretsizdir. Fakat plajda şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz ücret ödemeniz gerekebilir. Kiralama ücretleri plajın işletmecilerine göre değişkenlik gösterebiliyor.

Altınköy Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Altınköy Plajı, İzmir'in en huzurlu ilçelerinden biri olan Urla'da yer alıyor.

Şehir merkezine yaklaşık 1 saatlik uzaklıkta yer alan bu plajın açık adresi ise şu şekilde:  Yağcılar Mahallesi, Altınköy Küme, 35430 Urla/İzmir

Ulaşım: Altınköy Plajı'na Fahrettin Altay Aktarma İstasyonu'ndan kalkan Urla dolmuşları veya ESHOT otobüsleri ile ulaşabilirsiniz.

Özel aracınız ile gelmek istiyorsanız aşağıya sizler için bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp