İzmir, Türk futbol tarihinde kendisine yer edinmiş en önemli şehirlerden biri. Futbol sahnesine iz bırakan birçok stadyuma ev sahipliği yapan bu şehirde bulunan yapılar kulüp taraftarları için adeta bir mabed niteliğinde. Bucaspor'un kurulduğu dönemden itibaren uzun yıllar maçlarını oynadığı stadyum olarak bilinen  Buca Stadyumu yarım asırlık bir geçmişe sahip. Peki Buca Stadyumu nerededir? Buca Stadyumu'na nasıl gidilir?

Buca Stadyumu

Buca Stadyumu, Bucaspor'un kuruluşundan 2008-2009 sezonunun devre arasına kadar kullandığı stadyumdur. İlk yıllarında toprak sahadan oluşan alan, Bucaspor'un 3. Lig'e katılıp profesyonel olduğu 1980'li yıllardan sonra tribün inşa edilerek tam bir stadyum kimliğine bürünmüştür. Bugün Buca Stadyumu'nu aktif olarak kullanan bir takım yok. Stat bakanlık ve belediye tarafından yenilenerek Buca'da bulunan amatör futbol kulüplerine tahsis edildi.

Buca Stadyumu nerededir?

Buca Stadyumu, İzmir'in Buca ilçesinin en merkezi konumlarından birinde yer alıyor. Bucalıların ve İzmirlilerin Çevik Bir Meydanı olarak aşina olduğu şimdiki adıyla Demokrasi Meydanı'nın hemen yanında konumlanıyor.

Buca Stadyumu'na nasıl gidilir?

Oldukça merkezi konumda yer almasından dolayı birçok ulaşım alternatifine sahip bir stadyum olarak dikkat çekiyor. Stadyuma ulaşmak için dolmuş, otobüs gibi seçenekler mevcut. Buca-Yeni Garaj, Buca-Gaziemir, Buca-Gıda Çarşısı, Buca-Osmangazi, Buca-Bornova dolmuşları stadyumun önünden geçiyor. Bunun yanında onlarca ESHOT otobüsü de bu stadyumun hemen yakınından geçiyor. 74-104-206-304-465-470-471-476-490-515-676-805-818-866-878 ve 940 numaralı otobüslerle de stadyuma rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Özel aracıyla stadyuma gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu futbol mabedine rahatlıkla varabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ