Eylül Sansür-Güzelbahçe, şehir merkezine yaklaşık 24 kilometre uzaklıktadır. Doğal güzelliği ile öne çıkan ilçe, doğal güzellikleriyle sevilen bir yerleşim merkezidir. Bölgede Yörükler ve Giritliler uzun süre birlikte yaşamışlardır. Bölge, Karadenizlilerin de yerleşmesinin ardından balıkçılıkla anılan bir yer olsa da, cazip bir turizm merkezi olması da unutulmamalıdır.
Büyük balık pazarlarıyla, balıkçı tekneleriyle ünlenmeye devam eden ilçede; kalamar, ahtapot gibi nadir deniz ürünlerini de bulabilirsiniz. Güzelbahçeden çıkan balıklar ise genellikle; çipura, uskumru, tekir gibi çeşitlerdir. Ayrıca Mendirek yolu, güzel bir yürüyüş yapmak isteyenler için vazgeçilmez bir rotadır.
Güzelbahçe'de ne yapılır?
-İlçe sınırları içindeki Yelki Köyü’nün batısındaki Kocadağ’ın doğu yamacında yer alan İnkaya Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz.
-Bölgede yer alan koylara ve plajlara giderek denizin tadını çıkartabilirsiniz.
-Güzelbahçe’nin haftanın farklı günlerinde kurulan pazarlarına uğrayabilir, meyve ve sebzenin en tazesini alabilirsiniz.
-Yaka Otantik Pazarı ise sadece ilçede yaşayanların değil, farklı yerlerde ikâmet edenlerin de tercihidir. Burada; turşu, köy ekmeği, börek, tatlı gibi yöresel lezzetleri satın alabilirsiniz.
Güzelbahçe'nin logosu ne anlama geliyor?
-Logonun üst ve alt kısımları yanlara doğru genişleyen çizgiler şeklinde tasarlanmıştır.
-Logonun ortasında belediyenin adı büyük harflerle yazılmıştır. Yanlara ve yukarıya doğru çizilen çizgiler ile Güzelbahçe ilçesinin genişleyen ana ve yan yolları sembolize edilmiştir.
-Belediyenin logosunda lacivert ve beyaz renkler kullanılmıştır. Lacivert evrensel bir renk olarak kabul edilmiştir. Bu renk sonsuzluk, verimlilik, kazanç gibi kavramları kapsamaktadır.