Yiğit SÜTCÜ- Seferihisar’ın gizli cennetlerinden biri olan Çamcaz Koyu’nda askeri tesis kurulacağı öğrenildi. Kara ulaşımı olmayan koy, hazine arazisi statüsünde yer alıyor. Projenin önümüzdeki sene hayata geçirilmesi bekleniyor. 

Çamcaz Koyu, güzel plajı ve berrak deniziyle dikkat çeken bir koy. Ulaşımının zor olması, bu koyun keşfedilmemiş bir cennet olarak kalmasına neden oluyor. Yaklaşık 200 metre uzunluğundaki plajda deniz, masmavi ve oldukça temiz. Çamcaz Koyu, aynı zamanda balıkçılık ve kamp faaliyetleri için de uygun bir alan sunuyor. Berrak deniziyle dalış yapmayı sevenler için ideal bir yer olan Çamcaz Koyu’nda, tatilcilerin yanlarında deniz gözlüğü bulundurmaları tavsiye ediliyor. Bu sayede su altında muhteşem manzaralar keşfedilebilir.

Son defa denize girilebilecek

Çamcaz Koyu, İzmir’in popüler tatil beldesi Seferihisar’ın Sığacık bölgesinde yer alıyor ve Girlen Plajı’na yaklaşık 1.3 km uzaklıkta bulunuyor. Kara ulaşımı olmaması nedeniyle, uzun yıllardır az kişinin keşfettiği koyda, bu sezon son defa denize girilebilecek.

Çamcaz Koyu’na eğitim merkezi kuruluyor

Seferihisar’da hazine arazisi statüsündeki Çamcaz Koyu’nun yaklaşık 50 dönümlük alanına Jandarma Genel Komutanlığı tarafından muhabere uygulamalı eğitim merkezi kurulacağı duyuruldu. Projenin doğaya zarar vermeyecek şekilde tasarlandığı ifade edildi. Bu eğitim merkezi, askeri alanda ülke savunmasına ve terörle mücadeleye yönelik faaliyetler gerçekleştirecek.Tasarlanan projenin önümüzdeki yıl hayata geçirilmesi planlanıyor. 
 

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ