Yurdun dört bir yanında sokağa çıkan binlerce kadın, kadın cinayetlerine tepki göstermeyi sürdürüyor. İzmir'de de Güzeltepeli Kadınlar, kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Olduğumuz her alanda eşitlik ve adalet için örgütlenelim, bu karanlığı birliğimizle, mücadelemizle yıkalım" dedi.

Açıklamayı Güzeltepeli Kadınlar adına Deniz Uslu ve Doğa Gündüz okudu.

Yine bir erkek şiddeti haberiyle uyandık

Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Günün sabahına yine bir erkek şiddeti haberiyle uyandık. Çiğli Güzeltepe’de Serkan Yıldız boşanmış olduğu eşi Özge Polat'ı ateşli silahla yaraladı. Özge daha öncesinde defalarca şikayetçi olmasına rağmen, uzaklaştırma kararı aldırmış olmasına rağmen bu olayı yine bugün yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da iki kadının katledildiği haberini gördük. Onun öncesinde Narin Güran’ın aile devlet tarikat üçgeninde katledildiği haberini gördük. Ülkede erkek egemenliği bir kısır döngü haline gelmiş durumda ve hayatımızın her alanında sirayet ediyor.

Şiddeti besliyor

İktidar ve onun gerici ortaklarının 6284 sayılı yasayı hedefe koymaları, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmaları, şiddete karşı etkin koruma ve önleme mekanizmalarını işletilmemeleri, infaz kanunu değişiklikleri ile kadına ve çocuğa karşı suç işlemiş faillere çıkardıkları aflar giderek vahşileşen şiddeti besliyor.

Bu ülkenin tüm okullarının, iş yerlerinin, sokaklarının kadınlar için güvenli hale gelmesi için mücadele etmek zorundayız. Şiddetin her türlüsüne karşı etkin şekilde önleme ve koruma mekanizmalarının işletilmesi, gerçek bir eşitlik ve adalet için harekete geçmek zorundayız.,

Çağrı yapıldı

Tüm emekçileri, öğrenci kulüplerini, kadın derneklerini, sendikaları okulları, iş yerlerini, sokakları suç mahali olmaktan çıkarmak ve güvenle, eşitlik içinde yaşadığımız alanlara dönüştürmek için ses çıkarmaya, gerçekleşecek eylemlere katılmaya çağırıyoruz. Olduğumuz her alanda eşitlik ve adalet için örgütlenelim, bu karanlığı birliğimizle, mücadelemizle yıkalım!

Kaynak: HABER MERKEZİ