İzmir'de yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında vatandaşlar tatil rotası arayışlarına giriyor. Birçok plaj ve koy İzmirliler tarafından keşfedilmiş veya hala keşfedilmeyi bekliyor. Bu saklı cennetlerden biri de Önen Koyu. El değmemiş bir güzelliğe sahip olan bu koy doğasıyla sizi büyülemeye aday. Peki Önen Koyu nerededir? Önen Koyu'na nasıl gidilir?

Önen Koyu

İzmir'in diğer birçok koyu gibi Önen Koyu da doğayla iç içe muhteşem bir terapi imkanı sunuyor. Sessiz ve sakin bir tatil arayışında olanlar bu huzurlu koyda deva buluyor. Bu koyda deniz oldukça serin ve kumlu yapıda. Bunun yanı sıra masmavi bir renge sahip ve dibi de görülebiliyor. Plajı da ince kumlardan oluşuyor. Bu sayede oldukça konforlu bir tatil keyfi sunuyor. Aynı zamanda koyun çevresinde yürüyüş yapmak için yeterince alan var. Bu doğa harikasının hemen yanı başında konaklamak isteyenler için ise kamp imkanı da mantıklı önerilerden biri olacaktır. Bu koyda güneş de bir başka batıyor. Özellikle stresli zamanlardan geçiyorsanız bu koyda gelip denize girmenizi ve güneşin batışına şahitlik etmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

Önen Koyu giriş ücreti

Bu gizli cennette herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden şezlong, şemsiye ve benzeri ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz. Öte yandan duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkanlara da sahip değilsiniz. Bu yüzden kendinizi her ihtimale karşı hazırlıklı tutmalısınız. Bu doğa harikası koyda tatil keyfi yapmak için de herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Önen Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Önen Koyu, İzmir'in Urla ilçesinin güneyinde ve merkeze yaklaşık 17 km'lik uzaklıkta bulunuyor. 

Ulaşım: Bu koya ulaşım için maalesef toplu taşıma gibi bir imkanınız bulunmuyor. Ayrıca koya giden yol oldukça engebeli ve taşlı bir yapıda olduğundan dolayı binek araçla gelmeniz de çok tavsiye edilmiyor. Bunun haricinde bir arazi aracı veya motosiklete sahipseniz bu koya ulaşmanız çok daha rahat olacaktır. Aşağıya bıraktığımız harita bilgisine tıklayıp yol tarifi oluşturmanız bu koya ulaşmanızda yardımcı olacaktır.

Kaynak: Haber merkezi