İzmir'in en güzel köylerinden biri de Denizköy. Köy, Ege Denizi'nin en güzel koylarından birinde kurulmuştur.

Denizköy, Bademli ve Çandarlı arasında yer alan adeta bir cennettir. Kış aylarında sakin olan köye, yaz aylarında ise kampçılar, bisikletçiler, fotoğrafçılar, köy yaşamını sevenler akın ediyor.

Köyün karşısında yer alan irili ufaklı adalar da ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.


Denizköy'ün çevresinde gezilecek yerler

Dikili

Denizköy'e gidenler harika denizin tadını çıkartırken, köyün çevresinde bulunan gezilecek yerleri de ziyaret etmeden gitmiyor.

Bu yerlerden ilki Dikili. Dikili, ziyaret edilmesi gereken ilçelerden biri. Harika denizi ve doğal güzellikleri ile ilçe büyük ilgi görüyor.

Çandarlı (Pitane)

Dikili'nin güneyindeki Çandarlı Körfezi'nin kuzey kıyısında yer alan bir yerleşim yeridir. Eoılı kenti olan Çandarlı'nın Akropukin'de gerçekleştirilen kazılarda "Myken Keramiği" M.Ö. 625-500 yıllarına dayanan vazolar, küçük yapıtlar ve arkaik heykel bulunmuştur. Bu eserler günümüzde İstanbul ve Bergama arkeoloji müzelerinde sergilenmektedir. Çandarlı'nın 13 ya da 14. yüzyıllarda yapıldığı bilinen görkemli kalesi ülkemizin en iyi korunmuş kalelerinden biridir.

Karagöl krateri

Dikili'den Bademli Mahallesi'ne ulaştıktan sonra, Bademli'den 7 km yukarıda kalan Merdivenli Köyü'ne 6 km uzaklıkta bulunan volkanik göl, doğası ve ulaşım yönünden önemli bir yürüyüş ve gezi rotasıdır. Denizköy'den Karagöl üzeri Bademli Köyüne yaklaşık 18km doğa yürüyüşü rotası mevcuttur.

Nebiler Şelalesi

Dikili'den çok kısa bir yolculukla ulaşılabilen Nebiler Köyü’nde, şelalelerden mağaralara, yaşlı ağaçlardan nehirlere uzanan bir doğa bulunmaktadır. Nebiler Köyü ve Şelalesi, barındırdığı küçük şelaleleri ve düdeni ile birlikte sahip olduğu yürüyüş parkurları ile özellikle genç turistlerin doğa yürüyüşü ve trekking aktiviteleri için ilgi odağı konumundadır.

Denizköy nerede?

Denizköy İzmir'in Dikili ilçesinde Bademli ve Çandarlı arasında yer alıyor.

Denizköy'e nasıl gidilir?

Denizköy'e özel aracınızla gidebileceğiniz gibi, 837 numaralı Dikili-Aliağa otobüsü ile de ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi