Eylül Sansür- İzmir, eşsiz doğasıyla ve güzellikleriyle her gün yeni bir macera sunuyor. İrili ufaklı ilçeleriyle, keşfedilmeyi bekleyen noktalarıyla İzmir; halihazırda içinde yaşayan kimselere bile, her gün farklı bir deneyim sunabiliyor. İzmir’de yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de bisiklet sürmek. Şehir, bisiklet sürmeyi sevenler için; yemyeşil yollar ve farklı dokular barındırıyor. Şehir içinde bulunan bisiklet yollarının dışında, farklı ilçelerde bisiklet sürüşünüzü keyifli hale getirebilecek birçok rota bulunuyor. İzmir’de hafta sonunuzu güzelleştirecek bisiklet rotalarını sizler için derledik. Peki, İzmir’de nerede bisiklet sürülür? İzmir’in en keyifli bisiklet rotaları…

Bornova - Belenbaşı - Vişneli - Kemalpaşa bisiklet rotası

Bornova’nın Manavkuyu Mahallesi’nden başlayan rotanın ilk durağı Gökdere olmalıdır. Belenbaşı, Kırıklar, Doğancılar ve Vişneli’nin ardından ulaşacağınız Dereköy, bu rotanın bir sonraki adımı. Dereköy ziyaretinizin ardından Karabel mesire alanına varıp burada bir süre dinlenip, eşsiz doğal manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Sonraki durak ise cam işlemeciliğinin merkezi Nazarköy olacaktır. Nazarköy’ün ardından Çiniliköy yolu üzerinden devam ederek, bu köyü deneyim etmelisiniz. Daha sonra ring hattına devam ederek, 8 Eylül, Öteyaka yönüne gitmeniz gerekiyor. Buradan ulaşacağınız Ankara Asfaltı, sizi Bornova’ya geri götürecektir.

Göztepe - Güzelbahçe - Seferihisar - Sığacık - Teos Bisiklet Rotası

Göztepe’de başlayan rota, İnciraltı ve Sahilevleri yolu üzerinden devam ediyor. Deniz kenarına bağlanmanızın ardından keyifli manzaralar sunan bu yol, sahil sonunda sizleri Seferihisar Caddesi’ne bağlıyor. Buradan Sığacık’a geçmek için ilk Sığacık tabelasından içeri girdiğinizde, içinde bulunduğunuz tali yol, sizlere harika manzaralar sunuyor. Sığacık’ın merkezinde geçirdiğiniz keyifli anlardan sonra, orman yolunu kullanarak Teos Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz.

Yeni Foça – Eski Foça Bisiklet Rotası

İZBAN ile Aliağa yönünde bulunan Biçerova durağında indikten sonra, Yeni Foça’da denize sıfır bir yerde kahvaltı yaptıktan sonra, trafiğin pek yoğun olmadığı, sürüşünüzün her anında, sağınızda hep masmavi denizi ve güzel ıssız koyları göreceğiniz parkurla Eski Foça’ya ulaşabilirsiniz.

Eski Foça’da limanda bir öğle yemeği için mola verdikten sonra. Ara yollardan Menemen’e ulaşıp yine İZBAN ile şehir merkezine dönebilirsiniz.

Urla – Klazomenai Bisiklet rotası

Urla’dan Klazomenai Antik Kenti’ne kadar uzanan toplamda 17 kilometrelik bir bisiklet yoludur. Önerilen diğer rotalardan daha kısa olduğundan, telefonunuzun konum hizmetlerini kullanarak rotanıza kendiniz karar vermeniz mümkündür. Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunan bu rota, Türkiye’nin en keyifli ve güzel bisiklet rotalarından biridir.

Çeşme – Alaçatı Bisiklet Rotası

Çeşme’den Alaçatı’ya kadar uzanan 25 kilometrelik bir bisiklet yoludur. Bu bisiklet rotası, Ege Denizi’nin eşsiz manzarasını izlemek ve harika bir gün geçirmek için ideal bir rotadır.

Izmir Cesme Alacatina Nasil Gidilir Tarihi Rum Koyunun Sokaklari

Muhabir: EYLÜL SANSÜR