İzmir'in en küçük ve en sakin ilçesi Beydağ. Merkezden uzak olan ilçede deniz de olmayınca ilçe sakin kalmayı başarmış. 2023 sayımlarına göre Beydağ ilçesi aynı zamanda İzmir'in en düşük nüfuslu ilçesi olma özelliğini taşıyor. Beydağ'da sadece 12 bin 94 kişi yaşıyor.

Beydağ, tarıma elverişli dağlara ve kuzeyinde yer alan Küçük Menderes Nehri ve Havzası sayesinde verimli topraklara sahip. Adını güneyindeki dağdan alan Beydağ, Nazilli, Ödemiş, Kiraz ve Sultanhisar ile komşu bir ilçe.

Beydağ'da gezilecek yerler

Beydağ'da deniz de antik kent de bulunmuyor. Ama huzur bulacağınız bir doğa sizi karşılayacak. Beydağ Barajı kenarındaki dinlenme tesisleri ve Ovacık Yaylası, özellikle yaz aylarında komşu il ve ilçelerden turistleri ağırlıyor. Baraj kenarında günün her saati yemek yiyebilir, kahvaltı yapabilir ayrıca araçla ya da yürüyerek gezebilirsiniz. Beydağ Kalesi, Küçük Menderes Nehri üzerinde yer alan Kemerli Köprü ve Tasavra Çayı üzerinde yer alan Taş Köprü de Beydağ’da görülmeye değer yapılardandır.

Beydağ Barajı’nda olta balıkçılığı yapmanız mümkün. İlçenin güneyinde bulunan Aydın Dağları ve Karlık Mevkii ise yamaç paraşütü için oldukça uygun. Ayrıca Beyköy Mahallesi ile Karlık mevki arasında doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Beydağ'a nasıl gidilir?

İzmir ile Beydağ arası yaklaşık 2 saat sürmektedir. Aracınızla Tire Ödemiş yolu üzerinden ilçeye gidebilirsiniz. Aynı zamanda Ödemiş'ten de Beydağ'a 796 numaralı otobüs gidiyor. Otogardan da Beydağ otobüslerine binebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi