Orçun Buldaç-Konak ilçesinde yer alan; İsmet Kaptan, Akdeniz ve Kültür mahallelerinin kesişim noktası olan Cumhuriyet Meydanı, İzmir’in en popüler meydanlarından biridir. Alsancak’ta bulunan Pasaport İskelesi’ne yakınlığı ile ulaşımı oldukça kolay olan bu meydan, çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Meydan, İzmir’de yaşayan insanların; buluşma, toplanma, eğlenme alanlarından biridir. Ayrıca bu bölge, kimi zaman belediyelerin düzenlediği organizasyonlara da sahne olmaktadır.

Meydanda bulunan Atatürk Anıtı, İzmir’in sembolleşmiş yapılarından biridir. Anıt, İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica’ya yaptırılmıştır. Ancak meydan, 1932’de dönemin Belediye Başkanı Behçet Uz tarafından tamamlanmıştır.

Cumhuriyet Meydanı’nda ne yapılır?

-Düzenlenen etkinliklere katılınır.

-Atatürk anıtı görülür.

-Sahilde uzun ve oksijen dolu bir yürüyüş yapılır.

-Çevredeki restoranlarda denize karşı yemek yenir.

-Sahilde bisiklet sürülür.

-Gün batımı gözlemlenir.

Cumhuriyet Meydanı’na nasıl gidilir?

-202 - CUMHURİYET MEYDANI – HAVALİMANI ESHOT hattı, doğrudan Cumhuriyet Meydanı’ndan geçen bir duraktır. Doğrudan ulaşımlar için bu hattı tercih edebilirsiniz.

Ancak, meydanın yakınından geçen başka ESHOT hatları da mevcuttur. Bu hatlar şöyle sıralanabilir:

-121-MAVİŞEHİR AKTARMA MERKEZİ - KONAK

-253-H.PINAR METRO 2 – KONAK

-910-GAZİEMİR - KONAK

-920-ÇİĞLİ - KONAK

-940-BUCA - KONAK

-950-NARLIDERE - KONAK

-Cumhuriyet Meydanı’na ulaşmanın en kolay yollarından biri, vapuru kullanmaktır. İZDENİZ seferlerinden birini tercih ederek, Alsancak Pasaport İskelesi’nde inerek meydana hemen varabilirsiniz.

-Meydana tramvay ile ulaşmak isteyen yolcular, Gazi Bulvarı durağında inerek 5 dakikalık bir yürüyüşün ardından meydana varabilir.

-Meydanın Konak Metro iİtasyonu'na mesafesi ise yaklaşık 10 dakikadır.

Muhabir: Orçun Buldaç