İzmir'de yaz mevsiminde tatil rotası olabilecek birbirinden güzel plaj ve koylar ziyaretçilerini bekliyor. Bu güzel koylardan biri de İzmir'in en temiz koyu olmaya aday olan Maydonoz Koyu. Peki Maydonoz Koyu nerededir? Maydonoz Koyu'na nasıl gidilir?

Maydonoz Koyu

İzmir'in en temiz sularından birinde deniz keyfi yaşamak istiyorsanız sizin için en ideal önerilerden biri karşınızda duruyor. Aslında burada denizin karmaşık bir yapısı var. Bir kısmı kayalık ve taşlık bölümlerden oluşuyor. Bir diğer kısmı ise kumlu yapıda. Aynı şekilde suyun derinliği konusunda da bu koyun kafası biraz karışık olabilir. Çünkü bazı kısımları sığ ve soğukken bazı kısımları oldukça derin ve sıcak. Koyun sahil kısmında yer alan beton bölüm tatilcilerin en çok tercih ettiği yer oluyor. Günün erken saatlerinde burada yer bulabilirsiniz. Bunun haricinde gelirken deniz ayakkabısı ve deniz gözlüğü getirmenizi de tavsiye ederiz. Zira denizde bulunan taşlık alanlar can yakıcı olabiliyor. Bunun yanında berrak bir denize sahip olması da dalış yapanlar için biçilmiş kaftan. Deniz gözlüğünü kullanarak denizin altında olup biteni daha yakından deneyimleyebilirsiniz.

Maydonoz Koyu giriş ücreti

Maydonoz Koyu'nda herhangi bir tesis veya işletme bulunmuyor. Bu yüzden burada duş, şezlong, şemsiye, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlara sahip değilsiniz. Tam da bundan ötürü tatil keyfi yapmayı düşünürken hazırlıklı gelmeyi de ihmal etmeyin. Bu tertemiz denizin keyfini çıkartmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek olmadığını da hatırlatalım.

Maydonoz Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Maydonoz Koyu, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı olan ve İzmirlilerin en sık tercih ettiği tatil rotalarından biri olan Özdere'de yer alıyor. 

Ulaşım:  Bu koya ulaşım için birden çok alternatif bulunması da büyük bir avantaj. İzmir'in herhangi bir yerinden en yakın İZBAN istasyonunu kullanarak Cumaovası Aktarma Merkezi'ne gelebilir ve buradan da 775 numaralı Özdere-Cumaovası Aktarma Merkezi ESHOT otobüsünü kullanarak Maydanoz Koyu'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde İzmir Otogarı'ndan kalkan Özdere dolmuşları ve yine aynı şekilde Seferihisar, Kuşadası ve Selçuk tarafından gelecek olanlar için de dolmuş imkanı bulunuyor.

Özel aracı ile bu koya gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturduktan sonra koya ulaşmanız oldukça kolay hale gelecektir.

Kaynak: Haber merkezi