İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı rol oynuyor. Bu koylardan biri de eşsiz güzelliğiyle ve el değmemiş zenginliğiyle Boyabağ Koyu. Peki Boyabağ Koyu nerededir? Boyabağ Koyu'na nasıl gidilir?

Boyabağ Koyu

Karaburun'da bulunan her koy gibi bu koy da eşsiz güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Keşfedilmemiş bir cennet demek iddialı bir söylem olur. Ama yine de çok yoğun bir plajı olmadığını söyleyebiliriz. Kıyı şeridinin çok dar bir alanda ve çakıl taşlı olması sebebiyle çok az kişi kıyıda yer bulabiliyor. Güneşlenme ve kumsal keyfi vadetmediği için de tam olarak kıyıya havluyu bırakıp yüzüp çıkmalık bir koy. Boyabağ Koyu'nda deniz oldukça sakin bir yapıda. Girişte biraz taş ve yosun var ama hemen ardından kumluk alan geliyor ve kıyısı sığ. Dniz yavaş yavaş derinleşiyor. Bu koyda faaliyette olan bir işletme de bulunuyor. İşletmede bulunan şezlong, WC ve duş gibi imkanlardan ücreti karşılığında faydalanabilirsiniz.

Boyabağ Koyu giriş ücreti

Boyabağ Koyu'nda bir işletme bulunuyor fakat işletmenin olanaklarından faydalanmak istemezseniz ücretsiz bir biçimde plajı kullanarak da deniz keyfini yaşayabilirsiniz.

Boyabağ Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Bu doğa harikası koy, İzmir'in Karaburun ilçesinin Kösedere köyünde yer alıyor. Koy, köyün sahil kısmına konumlanmış vaziyette.  

Ulaşım: Toplu taşıma ile bu koya ulaşmak mümkün. 761 numaralı Karaburun-Urla ESHOT otobüsüne binerek koyun yakınlarında inebilirsiniz. Ayrıca Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nden kalkan minibüslerle de bu koya gelebilirsiniz. 

Özel aracıyla bu koya gelmek isteyenler için ise Kaynarpınar’ı geçtikten sonra Karaburun’a gelmeden sağda Boyabağ Koyu tabelası görünüyor. Bu ayrımdan sapıp toprak yoldan geçerek belirli bir yere kadar gidebilirsiniz. Aşağıya bıraktığımız harita bilgisine tıklayarak yol tarifi oluşturduğunuzda da Boyabağı Koyu'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKKEZİ