Deniz, kum, güneş üçlüsünün kusursuz uyumu burada. Tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Çeşme'de birbirinden eşsiz ve ücretsiz plajlar yer almaktadır. Hem konfor hemde huzur içerisinde güzel anılar biriktireceksiniz. İzmir'in göz bebeği: Tatilin adresi Çeşme'de 5 ücretsiz plaj...

İzmir'in göz bebeği: Tatilin adresi Çeşme'de 5 ücretsiz plaj

Altınkum Plajı

Adını altın renkli kumundan alan Altınkum Plajı'nda deniz çarşaf gibi dümdüz ve dalgasız olmaktadır. 500 metre uzunluğunda olan plaj 15 metre genişliğindedir. Altınkum Plajı'nı Çeşme'nin diğer plajlarından ayıran özelliği ise buz gibi suyudur. Sıcak havalarda ılık su sevmeyip, serinlik arıyorsanız sizin için en uygun plajlardan biri de Çeşme Altınkum Plajı olacaktır. Aynı zamanda pırıl pırıl bir suya sahip olan Altınkum Plajı'nda yüzerken balıklar size eşlik edecektir.

Kleoparta Plajı

Tatil sezonunun açılmasıyla son günlerde adını özellikle sosyal medyada çok sık duymaya başladığımız Çeşme Kleoparta Koyu, Alaçatı Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. İzmir'in en güzel plajlarından biri olan koy Özpamir Sitesi'nin hemen altında yer alıyor. Koya Kleopatra isminin verilmesinin nedeni ise plajda ve deniz içinde yer alan ince taneli kumlar olarak biliniyor.  Site içerisindeki yol ve denizden ulaşım dışında hiçbir ulaşım seçeneğinin olmadığı koy, bu yüzden yoldan geçenler tarafından fark edilmiyor. Bu fark edilmeme durumu, Alaçatı Kleopatra Koyu‘nu yaz aylarında adım atacak dahi yer olmayan o sıkıcı yerlerden ayırıyor.

Pırlanta Plajı

İsmini pırlanta gibi parlayan ince kumlarından alan Pırlanta Plajı incecik kum tabakası ile kaplıdır. SİT alanı olması sebebiyle de plaj ve çevresi muhteşem bir doğaya sahiptir. Sahilin uzunluğu yaklaşık 450 - 500 metre. Deniz seviyesi ise yaklaşık 200 metre boyunca sığ olduğundan yeni yüzmeyi öğrenenler ve çocuklu aileler için oldukça uygundur. Pırlanta plajı denizinin temizliği ve berraklığı ile meşhur olmuş tertemiz bir plajdır. Fakat yaz aylarında ve tatil zamanlarında burası çok kalabalık olmaktadır. Sahilin uzunluğu ortalama olarak 450 metre ile 500 metredir.

Kocakarı plajı

Çeşme'nin en sakin, huzurlu ve keyifli plajlarından biri olan Kocakarı Plajı aynı zamanda mavi bayrağa sahiptir. Dalyan Kocakarı Plajı İzmir'in Çeşme ilçesinde, Çeşme Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Dalyan'a 1,5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Küçük bir işletmenin bulunduğu bu halk plajı, daha çok yerel halkın bildiği ve yaz aylarında denize girip, piknik yapmak için tercih ettiği bir yerdir.
Çeşme ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta, Dalyan Üniversite Mahallesi'nde bulunan Kocakarı Plajı'nın kumsalı ince kumludur ve ilk girilen bölümde yer yer taşlar olsa da deniz zeminin büyük bölümü de ince kumlu, rahatça yürünebilen bir özelliktedir. 

Tekke Plajı

Çeşme merkeze en yakın halk plajları arasında yer almasıyla oldukça ilgi çeken bu plaj, marinanın sonundaki sahil bölgesinde yer almaktadır.  Çeşme’de insanların uçuk ücretler ödeyerek girdiği Beach Club’ları tercih etmiyorsanız Çeşme’ye son derece yakın olan plajlarda denize girmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Tekke Plajı bu noktada muhteşem tercihlerden bir tanesi olmaya adaydır. 

Çeşme'ye toplu taşımayla nasıl gidilir? 

Öncelikle Çeşme’ye ulaşmak için Fahrettin Altay metroda inmelisiniz. Burada bulunan aktarma merkezinden 984 numaralı Fahrettin Altay – Urla otobüsüne binmeniz gerekmekte. 984 numaralı ESHOT’un son durağında, Urla da indikten sonra aktarma yaparak 760 numaralı Urla – Çeşme hatlı ESHOT’a binmelisiniz. Bu yolculuk sizi doğrudan Çeşme’ye götürecektir.

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber Merkezi