Semra İğtaç- İstanbul'dan gelen beş arkadaş, Mizgin Yaşar, Başak Kadı, Zeynep Bülbül, Zehra Sayı ve Elif Kadı, bu yaz tatillerini Çeşme'de geçirdi. Geçen yıl dolmuşlarda ayakta yolcu taşınmasından şikayetçi olan grup, bu yıl dolmuşların boş olmasına şaşırdı. Alaçatı-Çeşme dolmuşunda yapılan ilginç röportajda arkadaşlar, tatil deneyimlerini paylaştılar.

Mizgin Yaşar, “İstanbul'dan arkadaşlarımızla tatil için geldik. Ama Alaçatı çok sessiz, sakin, o geceleri, o hızlı yaşamını bulamadık,” dedi. Başak Kadı ise, “Evet, gerçekten. Çok sakin ve durgun geldi bize. Ama yine de çok eğlendik,” diyerek Alaçatı'nın bu yılki farklı atmosferine dikkat çekti.

Beş gün, dört gece süren tatilleri boyunca Alaçatı'da vakit geçiren grup, İzmir’i çok sevdiklerini belirtti. Zeynep Bülbül, “Alaçatı'nın bizde farklı bir yeri var. Çünkü insanları gerçekten çok cana yakın. Özellikle esnafı da cana yakın ve yardımsever. Bir daha olsa, Eylül ayında tekrar gelmeliyiz diye düşünüyoruz,” dedi. Zehra Sayı da “İnsanlar çok kibar ve çok ince. Önyargıların aksine burada çok güzel zaman geçirdik,” ifadelerini kullandı.

Elif Kadı, tatil yerlerinde fiyatların sosyal medyada abartıldığını belirterek, “Normal tatil yerlerine göre fiyatlar o kadar yüksek değil. Bu enflasyonla abartılı bir fiyat durumu yok. Sosyal medyada çok yüksek fiyatlar gösteriliyor ama burada öyle olmadığını gördük,” diye ekledi.

Alaçatı'nın bu yılki sessizliği ve sakinliği, İstanbul'un hızlı temposundan kaçan bu beş arkadaş için farklı bir deneyim sundu. Tatillerini tamamlayan grup, Alaçatı'nın dost canlısı insanları ve uygun fiyatlarıyla, Eylül ayında tekrar gelmeyi planlıyor.

Muhabir: Semra İğtaç