Eylül Sansür- İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in ilçelerinden Çiğli’de belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki, Çiğli Belediyesi'nin logosu nereden geliyor?

Çiğli Belediyesi’nin logosunun merkezinde bir flamingo figürü göze çarpar. Çiğli’nin Kuş Cenneti’nde yer alan ve soyu tükenmekte olan bir cins olan pembe flamingolar, bu logoda hayat bulmuştur, bu da Çiğli Belediyesi’nin hayvanseverliğine işarettir.

Çiğli’de yaban hayvanlarına ve yaban hayata destek olacak birçok çalışma mevcuttur. Ayrıca ilçe, hayvanlar bakımından önemli doğal merkezlere sahiptir. Bu merkezler şu şekilde karşımıza çıkar:

İzmir Kuş Cenneti

Çiğli’de yer alan ve İzmir’in merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Kuş Cenneti, 289 farklı kuş türüne ev sahipliği yapar. Bu kuşlar arasında; pembe flamingolar, pelikanlar, krılangıçlar, serçeler, saksağanlar ve çamurçullular yer alır. Kuş cenneti, fotoğrafseverlerin kesinlikle görmesi gereken bir bölge.

Doğal Yaşam Parkı

Çiğli sınırları içinde bulunan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 138 türden, 2600’den fazla yaban hayvanına ev sahipliği yapar. Hayvanların doğal ortamına benzer floralarda yaşadığı park, çocuklu ailelerin favorisi konumundadır. Bölgede birçok ağaçlık ve yeşil alan bulunmaktadır.

Çamaltı Tuzlası

Türkiye’nin en büyük deniz tuzlası olan Çamaltı Tuzlası da Çiğli ilçesinde yer almaktadır. Çamaltı tuzlası da birçok kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Çiğli Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Çiğli Belediyesi’nin logosu üzerinde çözümlemeler yapmak gerekirse, logoda bazı sembollerin göze çarptığı söylenebilir, bunlar; Çiğli’nin sembollerinden biri olan flamingo kuşu, deniz motifi ve logo etrafında çevrelenen siyah çarktır.

Logoda yer alan pembe flamingo, Çiğli’de bulunan Çamaltı Tuzlası’nda yaşayan flamingoları sembolize etmektedir. Yok olma tehlikesi altında olan bu tür, Çiğli Belediyesi’nin de koruması altındadır. Ayrıca bu motife logoda yer verilmesi, Çiğli Belediyesi’nin hayvanseverliğine bir işarettir.

Logodaki deniz ve güneş motifleri, ilçenin turizm özelliğine dikkat çekmektedir. Zira Çiğli’de Sasalı ve Çamaltı Tuzlası başta olmak üzere, gezilip görülecek yerler mevcuttur. Logonun etrafındaki çark sembolü de, Türkiye’nin önde gelen sanayi bölgelerinden biri olan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne işarettir. Çiğli aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı sanayi merkezlerinden birine sahiptir.

Mavi renk denizi, sarı renk ise güneşi ifade eder. Siyah renk, burada sanayiyi ifade etmek için kullanılmıştır.

Muhabir: Eylül Sansür