Eylül Sansür- İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in sevilen ilçelerinden Narlıdere’nin de belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Narlıdere Belediyesi'nin logosu nereden geliyor?

Narlıdere, adını bir zamanlar içerisinde yer alan nar bahçelerinden almıştır. İlçe, İzmir'in yeşil ve oksijen deposu olarak görülen bölgelerinden biridir. Balçova'ya ve Güzelbahçe'ye yakınlığı ile bilinen Narlıdere, şehir merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıktadır. Otobüslerle kolayca ulaşabileceğiniz bir bölge olan Narlıdere'de; birçok narenciye bahçesi, çiçek serası ve mandalina bahçesi görmek mümkündür. Narlıdere, sakin bir atmosfere sahiptir.

Narlıdere'de gezilecek yerler

Narlıdere'nin en önemli tarihi yapısı Narlıdere Belediyesi Kültür Evi (Tarihî Cemevi). 1874 yılında inşa edilmiştir. Bu yapı, Narlıdere’nin ayakta kalan en eski tarihi eseri olarak dikkat çekmektedir. Tarihi Cemevi, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Müze, bölgenin tarihine ve kültürel yaşamına dair bilgiler vermeyi amaçlamaktadır.

Narlıdere'de görülmesi gereken diğer bir bölge ise; Kurtuluş Savaşı şehitlerinin anısına yapılan Narlıdere Şehitliğidir. Atatürk Kültür Merkezi, bölgenin kültür ve sanat ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Narlıdere, çok büyük bir ilçe pazarına sahiptir. Bu geniş pazar alanından taze meyve ve sebze alabilir, yerel halkın yaptığı el işi eşyalarını gözlemleyebilirsiniz.

Narlıdere Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Logoda ilk göze çarpan görseller; güneş, ağaç ve denizdir. Logonun alt kısmında belediyenin adı büyük harflerle sunulur. Logo, Narlıdere ilçesinin güçlü yönü olan denize ve ormana vurgu yapmaktadır.

Logoda doğal renkler kullanılmıştır. Deniz mavi ile ifade edilirken, ağaç figürü yeşil renkle gösterilmiştir. Belediyenin adının mavi ve yeşil renkle yazılması ilçenin deniz ve ormanına işaret etmektedir.

Muhabir: Eylül Sansür