Vatandaşlar, İzmir Seferihisar karayolu, sabah ve akşamüstü saatlerinde yaşanan sıkışıklık sebebiyle saatlerce trafikte kalmak zorunda kalıyor. Önceki hafta başlayan çalışmalar, zamanlama açısından da vatandaşları isyan ettirdi. Çalışmaların başladığı tarih, okulların açılması ile aynı zamana denk geldi. 

Veliler toplantıya, öğrenciler okula geç kaldı

Çalışmanın yapıldığı bölgede 5 adet ortaokul ve lise bulunuyor. Okulların açılması ile, bölgede yoğun bir öğrenci ve veli trafiği yaşanıyor. Önceki gün Kent Koleji’nde düzenlenen veli toplantısına neredeyse tüm veliler geç kaldı. Velilerden Esra Sevil, Sığacık’tan, toplantının başlama saatinden 1 saat önce hareket ettiklerini, 20 dakika sürmesi gereken yolu, tam bir buçuk saatte okula ulaştıklarını belirtti. Sevil, toplantıya İzmir yönünden gelen velilerin de geç kaldığını ifade etti.

Ekim ayı sonuna yetişecek

Geçtiğimiz hafta başlayan çalışmalar nedeniyle Yelki bölgesinde yol tek şeride iniyor. Yolda bulunan akaryakıt istasyonlarına girmek isteyen sürücüler, trafikte büyük tehlikeler yaratıyor. Duble yolun Seferihisar gidiş yönünde gerçekleşen çalışmaların, ekim ayı boyunca süreceği öğrenildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ