İzmir, yaz mevsiminde İzmirlilerin yaşamaktan keyif aldığı muhteşem bir tatil şehrine dönüşüyor. Keşfedilmeyi bekleyen birçok koy ve plaj vazgeçilmez tatil rotalarından oluyor. Bu gizli güzelliklerden biri de Kumbükü Koyu. Peki Kumbükü Koyu nerededir? Kumbükü Koyu'na nasıl gidilir?

Kumbükü Koyu

İzmir'de yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan birçok plaj ve koy gibi Kumbükü Koyu da oldukça fazla tatilcinin uğrak noktası haline gelmiş durumda. Bu koyun denizi aileler için çok uygun. Şehirde bulunan birçok koyun aksine ılık bir suya sahip. Kumbükü, sık ağaçların yer aldığı sahil kısmının bitiminde eşsiz renkte ve berraklıkta bir deniz keyfini ziyaretçilerine sunuyor. Burada malesef herhangi bir işletme yok. Bu sebeple duş, tuvalet ve soyunma gibi imkanlara sahip değilsiniz. Bu yüzden özellikle çocuklu ailelerin hazırlıklı gelmesinde fayda var. Burada kamp yapmanın yasak olduğuna dair bir uyarı bulunuyor fakat genel yapısı itibariyle çadır kampına da uygun bir sahili var. Huzurlu ve sessiz bir tatil imkanı arıyorsanız bu doğa harikası koy sizler için biçilmiş kaftan olacak.

Kumbükü Koyu giriş ücreti

Kumbükü Koyu'nda bulunan herhangi bir işletme yok. Doğal olarak şezlong ve semsiye gibi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılamalısınız. Bu koyda tatil keyfi için bir ücret ödemeniz de gerekmiyor.

Kumbükü Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Kumbükü Koyu, İzmir'in Karaburun ilçesinde, Karaburun Yarımadası'nda yer alıyor. Bu koy, bir diğer popüler koy olan Hamzabükü Koyu'nun hemen yanında yer alıyor.

Ulaşım: Kumbükü Koyu'na, Karaburun merkezinden yaklaşık 15-20 dakikalık bir araç yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Bozuk ve engebeli bir güzergaha sahip olduğu için bu koya gelirken dikkatli olmanızı öneririz. Aşağıda bırakmış olduğumuz harita bilgisine tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu eşsiz doğa harikasına rahatlıkla varabilirsiniz. Bu arada bu koy adeta gizli bir cennet olduğu için haritalarda herhangi bir konum bilgisi yer almıyor. Fakat Hamzabükü Koyu'nu esas alarak çıkacağınız bir yolculukta hedefe kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Öte yandan bu güzel koya ulaşım için maalesef herhangi bir toplu ulaşım seçeneği bulunmuyor.

Kaynak: Haber merkezi