İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı rol oynuyor. Bu koylardan biri de eşsiz güzelliğiyle Küçük Zindancık Koyu. Peki Küçük Zindancık Koyu nerededir? Küçük Zindancık Koyu'na nasıl gidilir?

Küçük Zindancık Koyu

Eğer tatil planı için sakin bir yerler arıyorsanız Küçük Zindancık Koyu tam sizin için. Berrak ve masmavi denize sahip bu koyda aynı zamanda kamp yerleri de bulunuyor. Çevredeki koylara oranla daha dar bir plaja sahip olduğundan dolayı hafta içi günlerini tercih etmeniz daha faydalı olabilir. Bu koyun ismi de güzelliği kadar muhteşem bir hikayeye sahip. Koy ismini geceleri ay ışığını pek göremediği için karanlık kalmasından alıyor. Killik Koyu'ndan 5 dakika yürüyerek Zindancık Koyu'na geçiş yapmak mümkün. Koyun hemen karşısında 15-20 dakika içinde yüzerek ulaşabileceğiniz kayalıklardan bir ada var. Kayalar at başını andırdığı için yöre halkı At Adası olarak adlandırmış.

Küçük Zindancık Koyu giriş ücreti

Zindancık Koyu'nda burada oturan sakinlerin kaldığı birkaç özel mülk var fakat onları rahatsız etmediğiniz sürece evlerinin arasından geçerek sahile ücretsiz bir biçimde ulaşabilirsiniz. Yani giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Küçük Zindancık Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Zindancık koyu İzmir'in Dikili ilçesinde ve Bademli köyü mevkiinde yer alan bir koydur.

Ulaşım: Küçük Zindancık koyuna gitmek için öncelikle Dikili merkeze gitmek gerekir. Sonrasında Dikili merkezden 7 km kadar güneye ilerlemek ve Bademli köyüne ulaşmak gerekir. Sonrasında Küçük Zindancık koyu tabelalarını takip ederek Zindancık koyuna ulaşmak mümkündür. Küçük Zindancık Koyu'na gitmek için toplu taşıma kullanılması da mümkündür. Otogardan kalkan Bademli köyü servisleri ile Küçük Zindancık Koyu'na ulaşmak mümkündür. 

Aşağıya özel aracıyla gitmek isteyenler için bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak koya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi